back

Офіційно із засідання Колегії

26 червня 2019

26 червня відбулось засідання колегії районної державної адміністрації. Під час роботи члени колегії розглянули два питання.

 

На порядок денний засідання винесені питання:

1. Про стан виконання заходів, пов'язаних із проведенням призову громадян на строкову військову службу.

2. Про взаємодію з органами місцевого самоврядування та здійснення контролю службою у справах дітей районної державної адміністрації за умовами утримання та виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, будинках сімейного типу.

 

 

Як зазначив Володимир Жеребок, начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи районної державної адміністрації, у цілому завдання весняного призову виконані на 83%, при загальнообласному показнику 84%.

 

Робота районної призовної комісії була організована на базі Новгород-Сіверського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Медичний огляд призовників проводився на базі поліклінічного відділення Комунального некомерційного закладу «Новгород-Сіверська центральна районна лікарня ім. І.В. Буяльського».

 

Протягом звітного періоду проведені 2 засідання, розглянуто 49 справ призовників, прийнято 29 рішень щодо надання відстрочки, 20 рішень про направлення на обласну медичну комісію.

 

Найкраще оповіщення призовників було проведено у Вороб’ївській, Дігтярівській, Лісконогівській, Печенюгівській та Смяцькій сільських радах, явка склала 45-55% від загальної кількості призовників, які проживають на їх територіях.

 

Під час проведення весняного призову інформаційно-роз’яснювальна робота з патріотичного виховання найкраще налагоджена у Печенюгівській, Смяцькій, Дігтярівській, Шептаківській та Вороб’ївській сільських радах. Із Смяцької сільської ради до Збройних Сил України призвані 3 особи, Печенюгівської 2 особи, що є найвищим показником за цей період серед сільських рад.

 

За інформацією Сергія Петракова, начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації, у районі ведеться активна робота, спрямована на захист прав і законних інтересів дітей, налагоджена спільна робота служби у справах дітей районної державної адміністрації та виконавчих комітетів сільських рад.

 

На території району функціонує 5 прийомних сімей, у яких виховується 6 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та 1 особа з їх числа. 2 прийомні сім'ї - на території Будо-Вороб'ївської сільської ради, 1 - Дігтярівської сільської ради, 1 - Орлівської сільської ради, 1 - Блистівської сільської ради.

 

Всього станом на 01 червня 2019 року на первинному обліку служби у справах дітей районної державної адміністрації перебувало 29 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 17 - влаштована під опіку, піклування, 2 - до дитячого будинку сімейного типу, 9 - до прийомних сімей, 1 - вихованка професійно-технічного навчального закладу. Відсоток влаштування дітей зазначеної категорії до сімейних форм виховання склав 96,5 %. На такий же період 2017 року зазначених дітей на первинному обліку було 40 (80%), 2018 року - 39 (87%).

 

Також йшлося про те, що постійної уваги потребує робота з сім'ями, в яких виховуються діти, особливо з тими, де батьки або особи, які їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов'язків, де скоюється насильство відносно дитини. Потребує активізації та пошуку нових підходів робота з прийомними сім'ями, проведення роботи для створення нових прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Актуальними залишаються питання захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Особливої уваги потребує робота, спрямована на запобігання вчиненню дітьми протиправних дій.

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації