back

Деснянське БУВР: погіршення водогосподарської ситуації на річках Десна та Судость не спостерігається

25 червня 2019

Контроль якості поверхневих вод річок Десна та Судость на території району здійснюється щоквартально.

 

У зв'язку із поширенням на приватних інформаційних ресурсах та серед користувачів соціальних мереж інформації про аварію на каналізаційній станції у м. Брянськ, яка відбулась 31.05.2019, та можливого забруднення річок Десна та Судость, районна державна адміністрація звернулася за офіційною інформацією до Деснянського басейнового управління водних ресурсів.

За отриманою інформацією, Деснянське БУВР відповідно до Програми державного моніторингу вод в частині проведення спостережень на транскордонних ділянках водотоків, визначених відповідно до міждержавних угод про співробітництво на транскордонних водних об’єктах на 2019 рік (далі Програма) здійснює щоквартальний контроль якості поверхневих вод на території Новгород-Сіверського району з р. Десна поблизу с. Камінь, с. Мурав’ї та з р. Судость біля с. Грем’яч. За даними останнього планового щоквартального відбору проб (16.05.2019) гідрохімічна якість поверхневих вод не зазнала значних змін порівняно з аналогічним періодом минулого року.

 

Наступний відбір проб води у даних створах спостережень, згідно з Програмою, буде здійснено у серпні.

 

Протягом червня підтвердження інформації про можливе забруднення р. Десна на території Чернігівської області з жодних джерел не надходило.

 

Інформація щодо наявності забруднення річки під час візуального обстеження працівниками Сосницького міжрайонного управління водного господарства не підтвердилась - зміни кольору води, сторонніх запахів та випадків загибелі рослинності і живих організмів не виявлено. Погіршення водогосподарської ситуації на річці не спостерігається, підстави для додаткового відбору проб відсутні.

 

Міжрайонними управлінням водного господарства Деснянського БУВР проводиться подальший щоденний контроль за водогосподарською обстановкою на р. Десна. Інформація щодо планового моніторингу вод та погіршення обстановки на водних об’єктах області регулярно висвітлюється на сайті управління.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації