back

Показники розвитку району за підсумками минулого року

30 травня 2019

За результатами моніторингу соціально-економічного розвитку адміністративних територій Чернігівської області у 2018 році Новгород-Сіверський район посів дев'яте місце.

 

Район займає найвищу позицію у сфері фінансової самодостатності – 1 місце в обласному рейтингу! Також ми є лідерами у сфері раціонального природокористування та якості довкілля – 1 місце.

 

Непогані показники у сфері розвитку малого та середнього підприємництва – 7 позиція, у сфері інвестиційного розвитку, розвитку інфраструктури та енергоефективності – 7 позиція, у сфері соціального захисту – 5 позиція.

 

Проте, у сфері економічної ефективності посіли 22 місце. Не все гаразд з ефективністю ринку праці – 19 місце. Доступність та якість послуг у сфері освіти – 19 місце, у сфері охорони здоров'я – 18 місце (показник обрахований разом з містом Новгород-Сіверський).

 

Загалом оцінювався 51 показник соціально-економічного розвитку території, об’єднаний у 9 груп. До п’ятірки лідерів увійшли Варвинський, Корюківський, Талалаївський, Чернігівський та Ічнянський райони. Замикає рейтингову табличку Сосниччина, перед нею Городнянський, Ніжинський, Семенівський та Менський райони.

 

Детально з показниками щорічного моніторингу соціально-економічного розвитку районів та міст обласного підпорядкування за підсумками 2018 року можна ознайомитись тут.

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації

за матеріалами веб-сайту ОДА