back

8 дипломів переможців фінальних етапів інтелектуальних змагань - здобуток учнів Новгород-Сіверщини

24 травня 2019

Сьогодні, 24 травня у закладах освіти Новгород-Сіверського району свято "Останнього дзвоника" відзначили урочистими лінійками. Останній дзвоник пролунав для здобувачів освіти району, з них – для 54 випускників.

 

Безліч побажань пролунало на адресу випускників, учнів: "Бажаємо учням добре і змістовно відпочити, набратися незабутніх вражень та сил перед початком нового етапу на­вчання. Впевнені, що, повернувшись восени за парти, вам буде про що розповісти друзям та вчителям".

 

Цей рік був особливим для освітян: 73 першокласники розпочали навчання за Концепцією Нової української школи. Для зміцнення матеріально-технічної бази для першокласників було витрачено222893 грн, з яких 22300 грн - кошти районного бюджету. Діти отримали безкоштовні ігрові набори LEGOPlayBox (16 шт.) та SixBrichs (78 шт.).

 

У районі активно впроваджується інтеграція осіб з особливими потребами в освітній простір: 4 таких дитини навчалися у 4 інклюзивних класах.

 

Для інклюзивного навчання за кошти державного та місцевого бюджету (51262,17 грн) для Смяцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та Печенюгівського навчально-виховного комплексу закуплено обладнання та дидактичні матеріали.

 

Особливим приводом для гордості освітян стали 8 дипломів переможців фінальних етапів інтелектуальних змагань, отриманих учнями Новгород-Сіверщини.

 

Пора навчання добігає кінця — стартує пора змістовного та корисного відпочинку. На Новгород-Сіверщині працюватимуть 13 таборів з денним перебуванням дітей, на базі чотирьох з них функціонуватимуть літні мовні школи. З 14 червня ц.р. розпочне роботу Позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Десна".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За інформацією відділу освіти

районної державної адміністрації