back

Кожний третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки

16 травня 2019

16 травня новгород-сіверщина також долучилася до цього колоритного святкування – у селі Грем'яч Новгород-Сіверського району пройшла масштабна хода у вишиванках, у якій взяли участь в.о. голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва та грем'яцький сільський голова Олексій Карцан.

 

Біля сільського будинку культури школярі провели танцювальний флешмоб "Україна єдина". Також присутні змогли переглянути святкову концертну програму "Вдягнімо наше, українське, рідне…".

Звертаючись до присутніх, Неля Чугаєва зазначила: "Вишиванка — наша національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь - вишиту сорочку, вишитий рушник передають з роду в рід, бережуть як безцінну реліквію. Мудрість і сила тисячолітньої традиції дає нам натхнення до праці та боротьби. Бажаю укріплення української ідентичності заради процвітання нашої країни!"

 

Неймовірні відчуття переповнювали кожного, хто долучився до свята.

 

День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції. Це свято має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культури, освіченості та духовної свідомості.

 

З кожним роком збільшується кількість людей, які і в повсякденному житті, і на державні свята вбираються в національні костюми, таким чином демонструючи любов до своєї Батьківщини та повагу до традицій українського народу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації