back

Останки воїна Другої світової повернули у рідну землю

08 травня 2019

8 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення. У цей день ми висловлюємо повагу всім борцям проти нацизму, увічнюємо пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

 

Сьогодні, 8 травня, у селі Печенюги Новгород-Сіверського району відбувся меморіальний захід. Керівники районної державної адміністрації, районної ради, делегації з сіл Лизунівка, Ларинівка, Мамекине, Смяч, Стахорщина, Троїцьке, Попівка, Фаївка Новгород-Сіверського району зібралися, аби разом вшанувати пам'ять земляків, загиблих у роки Другої світової війни та провести в останню путь останки загиблого у 1941 році червоноармійця, печенюгівця Рубана Івана Васильовича.

 

Воїн-розвідник Іван Рубан, 1916 р.н., у 1941 році був призваний на фронт. Загинув того ж року поблизу міста Могильов Республіки Білорусь. Завдяки наполегливій роботі пошуковців та за сприяння органів влади останки воїна повернули в рідну землю.

 

На урочистій процедурі перепоховання були присутні родичі загиблого та керівник Чернігівської групи "Союзу пошукових загонів України" Василь Журахов.

 

На знак пам’яті про мільйони українців, які загинули у Другій світовій війні, учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знаку та вшанували хвилиною мовчання.

 

"Стійкість, патріотизм, самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті – справжній приклад високого героїзму для нащадків. Водночас пам'ять про народний подвиг для прийдешніх поколінь назавжди має стати пересторогою від розв'язування військових конфліктів. Усі разом ми повинні зробити все від нас залежне, щоб рідна земля була мирною, квітучою і заможною", — сказала заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, звертаючись до присутніх на скорботному заході.

 

До присутніх також звернулися печенюгівський сільський голова Микола Череп, керівник Чернігівської групи "Союзу пошукових загонів України" Василь Журахов, представник родини Рубанів Григорій Рубан.

 

На знак пам’яті жертв Другої світової війни учасники меморіального заходу запалили свічки та помолились за всіх загиблих. Заупокійну літію відправив отець В'ячеслав.

 

Останки загиблого воїна Івана Васильовича Рубана з військовими почестями поховали на сільському кладовищі, поряд з могилами родичів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації