back

Із 1800 бджолосімей лише 765 зареєстровані

11 квітня 2019

Як запобігти отруєнню бджіл від засобів захисту рослин? Про це говорили сьогодні, 11 квітня, у районній державній адміністрації.

 

11 квітня відбулась робоча нарада за участю керівників підприємств, які вирощують озимий ріпак, пасічників та представника Держпродспоживслужби у районі.

За інформацією Володимира Радченка, начальника відділу агропромислового розвитку районної державної адміністрації, на території району посіяно 5000 га озимого ріпаку. 4700 га засіяло ТОВ "Агрікор Холдинг", ще 300 га – ТОВ "Вінкор Агро-Сівер". Озимий ріпак – гарний медонос. Це перша культура, де вже через три тижні з'являться квітки.

 

Загалом, на території району утримуються близько 1800 бджолосімей, проте тільки 765 з них зареєстровані у 35-ти домогосподарствах району. Відповідно, лише 35 бджолярів мають санітарно-ветеринарний паспорт на свої пасіки.

 

Сергій Редкач, представник Держпродспоживслужби у районі, акцентував увагу на дотриманні вимог законодавства при застосуванні засобів захисту рослин та сучасних підходах співпраці пасічників та орендарів земель сільськогосподарського призначення.

 

Відділ агропромислового розвитку районної державної адміністрації направив листи-пам'ятки керівникам сільгосппідприємств щодо дотримання вимог законодавства при застосуванні хімічних засобів захисту рослин.

 

Отже, аби захистити бджолосім'ї, пасічникам необхідно, у першу чергу зареєструвати пасіки у сільських радах за місцем їх знаходження. У такому випадку, сільські ради матимуть можливість завчасно попередити бджолярів про обробку посівів сільгоспкультур хімічними засобами захисту рослин.

 

 

Відділ агропромислового розвитку

районної державної адміністрації