back

Сімейними формами виховання охоплено понад 96% дітей

09 квітня 2019

Захист прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – тема брифінгу у районній державній адміністрації.

 

Сьогодні, 09 квітня у районній державній адміністрації відбувся брифінг для місцевих засобів масової інформації.

 

Про заходи, що вживаються районною державною адміністрацією з метою захисту найуразливішої категорії дітей, говорили заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, начальник управління соціального захисту населення Галина Гавриленко, начальник відділу освіти Світлана Біла, директор районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Валентина Суровицька.

 

За словами Сергія Петракова, начальника служби у справах дітей районної державної адміністрації, така категорія дітей як діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування потребують особливої уваги та підтримки з боку держави та суспільства.

 

На сьогоднішній день у Новгород-Сіверському районі проживають 18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 6 таких дітей виховуються у прийомних сім'ях та 12 знаходяться під опікою та піклуванням. Працівниками районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді здійснюється постійний соціальний супровід та перевірка умов проживання цієї категорії дітей.

 

Як зазначив Сергій Петраков, влаштування таких дітей до сімейних форм виховання є основним напрямком роботи органів влади щодо забезпечення їх законних інтересів. На первинному обліку служби у справах дітей знаходяться 29 дітей дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На сьогоднішній день 28 з них влаштовано до сімейних форм виховання, 1 дитина є вихованкою професійно-технічного навчального закладу. Показник складає 96,6% - вище ніж загальнообласний. У 2016 році цей показник складав 82%.

 

Загалом у районі створено 5 прийомних сімей, де виховується 6 дітей. Діють дві районні програми щодо захисту законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. У 2017 році за рахунок сільського бюджету Шептаківської сільської ради придбали будинок дитині-сироті.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації