back

"Наш Шевченко дорогий – сонце України"

12 березня 2019

У цьому році минуло 205 років з Дня народження геніального поета Тараса Шевченка. Світлий образ Великого Кобзаря − безсмертний, як і сам народ, що породив його.

Початок весни для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

 

11 березня у Чайкинському навчально-виховному комплексі відбулося районне свято "Наш Шевченко дорогий – сонце України". Вшанувати пам'ять Тараса Шевченка зібрались заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, начальник відділу освіти районної державної адміністрації Світлана Біла, чайкинський сільський голова Василь Шавша, працівники освіти та культури, актив села, учнівська молодь.

 

Доля Кобзаря і доля України – невіддільні. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, для її пробудження і визволення писав своє неопалиме безсмертне пророче слово.

 

На честь дня народження Тараса Шевченка учні склали вірши-присвяти та сплели вінок вдячності, пошани та любові до великого Кобзаря. Були проведені паралелі від шевченківських днів і до сьогодення. Шевченко жив Україною, за неї страждав, для неї гартував свою волю, утверджуючи віковічне прагнення українського народу до волі, закликаючи до єднання. Сьогодні Україна, як ніколи потребує єдності всього українського народу. Кращі сини неньки України борються з ворогом, щоб на рідній землі запанував нарешті мир, щоб не лилася кров козацьких нащадків.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За інформацією відділу освіти

районної державної адміністрації