back

Публічний звіт керівника органу

27 лютого 2019

28 лютого, перед засіданням Колегії районної державної адміністрації,  Руслан Веремієнко звітував про діяльність органу виконавчої влади району у 2018 році.

 

На засіданні Колегії розглянули питання:

 

1. Про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку та бюджету району на 2018 рік, основні завдання на 2019 рік.

 

2. Про стан виконання законів України, актів і доручень Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень голів обласної, районної державних адміністрацій за підсумками 2018 року  та виконавську дисципліну в апараті районної державної адміністрації, її структурних підрозділах.

Перш, ніж перейти до розгляду питань порядку дня, Руслан Веремієнко прозвітував про діяльність районної державної адміністрації у 2018 році. З повним текстом звіту Ви можете ознайомитись ЗА ГІПЕРПОСИЛАННЯМ.

 

У своєму звіті Руслан Веремієнко докладно проаналізував стан здійснення основних галузевих повноважень районної державної адміністрації зокрема:

 

 

 

Фінансова діяльність

Впродовж року зусилля спрямовувались на досягнення фінансової стабільності, що забезпечило можливості для утримання установ соціально-культурного призначення, своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, соціальної підтримки вразливих верств населення.

До загального фонду бюджету району надійшло 157,4 млн. грн доходів, у тому числі 53,5 млн. грн власних доходів.

Виконання показника з надходження власних доходів виконано на 110%. У порівнянні з 2017 роком, доходи зросли на 14,4 млн. грн  (36,8%).

 

Видатки бюджету району з урахуванням субвенції з державного та обласного  бюджетів склали 143,5 млн. грн. У порівнянні з 2017 роком, сума зросла на 12% (+ 15,2 млн. грн). Зокрема, на утримання галузей соціально-культурної сфери було спрямовано 122,8 млн. грн, що на 10,8 млн. грн (9,6%) більше попереднього року. Фінансування збільшено практично у всіх галузях і сферах:

в освіті – на 7,4 млн. грн (+20,5%),

охороні здоров’я – на 756,5 тис. грн (+2,6%),

культурі – на 1,3 млн. грн (+16,3%),

соціальний захист та соціальне забезпечення – на 1,27 млн. грн (+3,2%),

фізичну культуру – на 12,5 тис. грн (+38,8%).

 

Інвестиційна діяльність     

За попередніми даними залучено майже 23,8 млн. грн капітальних інвестицій, що на 1,2% перевищує рівень 2017 року. Обсяг капітальних інвестицій на 1 особу складає 1,78 тис. грн. Основним джерелом капітальних інвестицій є власні кошти сільськогосподарських підприємств.

 

Промисловість

Вироблено промислової продукції  на 1,15 млн. грн, що на 450,3 тис. грн (57,7%) більше попереднього року.

Покращилась ситуація щодо виробництва харчових продуктів ПрАТ ”М'ясо-молочний комплекс ”Сіверський”, обсяги збільшено до 741,8 тис. грн, що в 2,4 рази перевищує рівень 2017 року.


Аграрний сектор

Валове виробництво сільськогосподарської продукції становило майже 209 млн. грн, що майже на 3% перевищує рівень 2017 року. Програмний показник виконано на 102,5%.

Збільшено виробництво рослинницької продукції на 8,4 млн. грн (4,4%), тваринницької продукції вироблено на 17,3% менше, ніж у попередньому році.

Намолочено 117,5 тис. тонн зерна при урожайності 47,3 ц/га (відповідно на 29 тонн і 9 ц/га більше 2017 року). Найбільша частина валового виробництва зерна припадає на кукурудзу та озиму пшеницю (86%).

 

Розвиток інфраструктури

Продовжується реалізація проектів, розпочатих у 2017 році, із закупівлі обладнання для облаштування місця для дозвілля (дитячий майданчик) с. Грем'яч - 52,6 тис. грн (державна субвенція); з реконструкції в рамках відновлення ПЛІ-0,4кВ вуличного освітлення частини вул. Першотравнева в с. Грем’яч (у т.ч. оплата проектно-вишукувальних робіт та експертизи)  – вартість робіт 863 тис. грн, у т.ч. 76,0 тис. грн субвенції на соціально-економічний розвиток територій.

 

Із районного бюджету на придбання обладнання для двох районних закладів охорони здоров'я використано 444 тис. грн. Крім того, кошти  районного та сільських бюджетів спрямовувались на зміцнення матеріально-технічної бази установ соціально-культурної сфери, зокрема: на заклади освіти використано 2,07 млн. грн (придбано шкільний автобус, телевізор, ноутбуки, принтер, проектори); житлово-комунальне господарство – 2,02 млн. грн (відновлення автономного вуличного освітлення, придбання автобусних зупинок, оприбуткування гідротехнічної споруди на русловому ставку р. Лоска на території Об’єднанської сільської ради); заклади культури – 258,4 тис. грн (придбання періодичних видань бібліотекам, комп’ютерної техніки, більярдного столу, активного комплекту акустичних систем, твердопаливного котла); заклади охорони здоров’я – 113,7 тис. грн (придбано  медичне обладнання, комп’ютерна і побутова техніка).

 

На благоустрій населених пунктів району із сільських бюджетів використано 4 млн. грн.

 

Як зазначив Руслан Веремієнко, пріоритетними завданнями на 2019 рік для районної державної адміністрації визначені: пошук додаткових джерел наповнення районного бюджету, здійснення заходів з реформування галузі освіти, охорони здоров’я, забезпечення гарантованих державою стандартів життя населення, розвиток туризму, як одної з складових наповнення бюджету.

 

З усіх питань порядку дня прийняті відповідні проекти розпоряджень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації