back

Будьмо гідними нащадками борців за свободу України!

20 лютого 2019

Сьогодні у районному Будинку культури вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

 

20 лютого з нагоди Дня Героїв Небесної сотні відбувся урочистий захід за участю керівництва району, працівників районних установ та організацій, представників громадських об'єднань.

 

Ці героїчні і, водночас, трагічні події знаменували початок нової епохи національного пробудження українського народу, усвідомлення права вільно жити на своїй землі та святого обов’язку — боронити її. І сьогодні, продовжуючи боротьбу за цілісність та незалежність нашої держави на Сході України кращі сини і доньки захищають нас від ворога – російського агресора, жертвуючи найдорожчим – життям та здоров’ям.

 

Президент Петро Порошенко під час участі у спеціальному засіданні Верховної Ради України у зв’язку з п’ятою річницею з початку збройної агресії Російської Федерації проти України підкреслив, що нікому і ніколи європейський і євроатлантичний вибір не давався такою дорогою ціною, як Україні.

"Ніколи і ніхто не сплачував такі великі жертви за цей вибір. І треба завжди пам’ятати, що ми живемо в неоплатному боргу перед нашими героями. І цей борг спонукає нас, що ми зобов’язані зробити все, щоб їхня боротьба не виявилася марною, і щоб ніхто і ніщо не повернуло нас назад, у кайдани Москви", - наголосив він.

 

Звертаючись до присутніх, заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва наголосила: "Велика сила українського духу стала запорукою розбудови сильної держави, адже народилася нація, яка не дасть розділити свою землю і боронитиме Україну до останнього подиху. Подвиги Героїв України, справжніх патріотів нашої держави – це не просто наша історія, це – приклад для кожного, хто серцем вірний своїй Батьківщині".

 

Перед учасниками урочистого зібрання виступив поет-аматор Микола Ковальчук та ветеран, учасник антитерористичної операції Олександр Лупейко.

 

Присутні вшанували подвиг патріотів України хвилиною мовчання.

 

Цього ж дня керівники районної державної адміністрації, районної ради поклали квіти до меморіальних дошок загиблим учасникам АТО у Новгороді-Сіверському.

 

У центральній районній бібліотеці до Дня Героїв Небесної Сотні відбулося чергове засідання літературно-музичної вітальні "Слово…". Присутні на засіданні поети – Лариса Красногор, Сергій Кантур, Іван Коваленко, Микола Ковальчук, Лідія Ніколенко, Ольга Матвієнко залюбки ділилися своїми творчими доробками.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації