back

Збори у Об'єднанській територіальній громаді

14 лютого 2019

Пасажирське сполучення з районним центром найбільше турбує жителів Студинки.

 

13 лютого жителі Студинки зібралися на загальні збори, аби заслухати звіт сільського голови та обговорити перспективні напрями розвитку територіальної громади на наступний рік.

 

Найболючіша проблема, з якою стикаються жителі громади – відсутність регулярного пасажирського сполучення з районним центром. Місцеве автотранспортне підприємство, що має обслуговувати цей маршрут, останнім часом рейсовий автобус у напрямку Студинки не пускає через збитковість.

 

За словами Руслана Веремієнка, в.о. голови районної державної адміністрації, це питання завжди знаходиться у центрі уваги керівництва районної державної адміністрації, адже від місцевих жителів постійно надходять скарги на відсутність рейсового сполучення. "Якщо ситуація найближчим часом не зміниться на краще, будемо порушувати питання про скасування ліцензії перевізника та оголошувати новий конкурс", - наголосив Руслан Веремієнко.

 

Заступник директора ТОВ "Агрікор Холдинг" Олександр Пишевський роз'яснив присутнім, яким чином здійснюватиметься грошова оцінка земельних паїв.

 

Депутат районної ради Михайло Безкоровайний вийшов із пропозицією будівництва п'яти кілометрів дороги з твердим покриттям між Ушівкою та Блистовою замість існуючої ґрунтової. Це суттєво покращить автомобільне сполучення між населеними пунктами сільської ради та районним центром, значно скоротить шлях до обласного центру, дозволить розпочати реалізацію місцевих проектів та ініціатив.

 

"Розвиток територіальних громад та створення умов для зростання добробуту населення – ключове завдання Президента України Петра Порошенка для органів місцевої влади. Його ініціативи знайшли підтримку і на нашому рівні – наприкінці січня цього року Рада регіонального розвитку Новгород-Сіверського району затвердила План перспективного розвитку до 2021 року, - зазначив Руслан Веремієнко, - впевнений, що ваша пропозиція знайде підтримку на районному рівні".

 

 

 

Загалом, у минулому році за кошти обласного природоохоронного фонду відремонтували дамбу поблизу Об'єднаного, а у цьому році планують відремонтувати дорожнє покриття на ній та облаштувати прилеглу територію. За рахунок субвенції з державного бюджету у 2018 році здійснили поточний середній ремонт автомобільної дороги /Р-65/ - Горбове – Об'єднане – Блистова, а у цьому році для ремонту цієї дороги планують залучити ще близько 6,5 млн. гривень.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації