back

Пам'ять про земляка живе

13 лютого 2019

13 лютого у селі Кам'янська Слобода Новгород-Сіверського району вшанували пам'ять загиблого у Афганістані воїна-інтернаціоналіста Василя Живодера.

У селі Камінь цієї сільської ради проживає мати загиблого Василя Живодера – Лідія Живодер. За словами Анатолія Васюка, кам'янсько-слобідського сільського голови, виконавчим комітетом постійно вживаються заходи з надання всілякої допомоги сім'ї загиблого. Пам'ять про подвиг загиблого односельця увічнена у пам'ятному знакові, що розташований при в'їзді у село Камінь.

 

Заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва разом із сільським головою Анатолієм Васюком та головою районної організації УСВА (воїнів-інтернаціоналістів) Іваном Шульгою відвідали мати загиблого Василя Живодера – Лідію Живодер за місцем проживання у селі Камінь. Від районної державної адміністрації Лідія Живодер отримала фінансову допомогу, а сільський голова Анатолій Васюк вручив матеріальну допомогу від виконавчого комітету сільської ради.

 

Пам'ять про загиблого односельця зберігається у Кам'янсько-Слобідській загальноосвітній школі. У фойє навчального закладу розгорнутий куточок пам'яті загиблого Василя Живодера. До проведення виховної години змогли долучитися і активісти районної організації УСВА. До учнів звернулися голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Іван Шульга та воїн-інтернаціоналіст, житель Кам'янської Слободи Іван Полюхович.

 

Як зазначила Неля Чугаєва, заступник голови районної державної адміністрації, понад 200 наших земляків взяли участь у боях на території Республіки Афганістан і більше 40 у військових конфліктах на території інших держав. Чотири воїна – новгород-сіверця не повернулися на рідну землю — загинули у пеклі афганської війні. Пам’ять про загиблих буде жити вічно в серцях жителів нашого краю.

 

Учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки на приміщенні місцевої школи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації