back

Вже у березні частина тих, хто отримує субсидії, розраховуватимуться за комунальні послуги готівкою

12 лютого 2019

Субсидії готівкою - хто, де і як отримає?

 

Як повідомила Галина Гавриленко, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації, вже у березні частина тих, хто отримує субсидії, розраховуватимуться за комунальні послуги готівкою. Рішення про це Уряд ухвалив 6 лютого 2019 року.

 

За її словами, нова система розрахунків діятиме паралельно із тою, що уряд запровадив лише місяць тому, у січні 2019 року. Вона передбачає безготівкові розрахунки через "Ощадбанк" та виплату зекономлених грошей по завершенні опалювального сезону.

 

У травні Уряд планує порівняти ефективність обох варіантів і ухвалити рішення щодо того, як виплачуватимуться субсидії надалі.

 

За попередніми планами, у травні до грошової форми виплати субсидій мають приєднатися ті, хто отримуватиме їх і влітку. А у жовтні - ті, хто отримуватиме субсидії вже у новому опалювальному сезоні.

 

 

 

 

Хто?

По-новому, готівкою отримуватимуть субсидії "старі" субсидіанти - ті, кому вона була призначена у 2018 році. У березні вони отримають кошти для оплати лютневих платіжок, у квітні - за березень, у травні - за квітень.

 

Де?

"Старі" субсидіанти зможуть отримати гроші в "Ощадбанку" через систему "Швидка копійка".

Там же, в "Ощадбанку", зможуть отримати субсидію пенсіонери, які отримують пенсію саме у цьому банку.

Якщо пенсійні виплати здійснюються через інші уповноважені банки, то субсидію можна буде отримати за пенсійною карткою цього банку.

Якщо пенсіонери отримують пенсію на пошті, то там же вони отримають і житлову субсидію.

При цьому усі виплати пенсіонерам мають надійти одночасно із пенсією.

 

Як?

Щоб отримати субсидію тим, кому вона призначена з 2018 року, і хто не є пенсіонером, треба звернутися до "Ощадбанку" і надати паспорт та ідентифікаційний код. Для виплати субсидій у квітні і травні банк відкриє для таких одержувачів субсидій окремий рахунок.

У березні "Укрпошта" має доставити повідомлення про те, скільки коштів надійде субсидіанту і де їх отримати.

Якщо між призначеною субсидією і реальними платіжками буде різниця, тобто, якщо отримувач субсидії зміг зекономити і використав менший обсяг послуг, він зможе розпоряджатися готівкою на власний розсуд.

 

Паралельний варіант

Ті, хто звернувся за субсидією у 2019 році, так звані "нові" субсидіанти, поки що отримуватимуть субсидії "по-старому" - у безготівковій формі на спеціальний рахунок в "Ощадбанку".

Проте зекономлені кошти також можна буде отримати готівкою по завершенні опалювального сезону.

 

 

ДОДАТКОВО: НОВЕ ПРО СУБСИДІЮ: Які документи потрібні для призначення субсидії?

 

Управління соціального захисту населення

районної державної адміністрації