back

Про вибори Президента 31 березня 2019 року

17 січня 2019

      Шановні громадяни Новгород-Сіверського району! 31 березня 2019 року відбудуться вибори Президента України. Мешканці Новгород-Сіверського району, що є виборцями і мають право голосу на цих виборах відповідно до Конституції України, зможуть проголосувати на виборчих дільницях.

         З 22 березня 2019 року на кожній виборчій дільниці будуть знаходитись попередні списки виборців, де кожен виборець, що до неї належить, може прийти і перевірити себе на предмет наявності в списку.

         До 25 березня включно кожен виборець отримає іменне запрошення з повідомленням про своє включення до попереднього списку виборців на певній виборчій дільниці, адресу дільничної виборчої комісії, контактний номер телефону, розпорядок роботи, а також про час і місце голосування. Виборцям, які постійно нездатні самостійно пересуватись, буде повідомлено про можливість проголосувати за місцем перебування.

         Якщо ви не отримали запрошення або в ньому містяться помилки у ваших персональних даних, то необхідно звернутись до Вашої дільничної виборчої комісії або у відділ ведення Державного реєстру виборців (вул. Б.Майстренка, 6 (будівля районної державної адміністрації), 3-й поверх, каб. №36) та написати заяву про необхідність уточнення попереднього списку виборців. Такі заяви приймаються до 25 березня 2019 року включно.

         Виборцям, які у день виборів перебуватимуть не за своєю виборчою адресою, надається можливість тимчасово змінити місце голосування без зміни виборчої адреси. Для цього до 25 березня включно необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт (для громадян України – військовослужбовців документом, який пред’являється органу ведення Реєстру, також може бути посвідчення військовослужбовця або військовий квиток) та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування. За наявності всіх підстав, цим виборцям буде змінено місце голосування, про що видається відповідне посвідчення. Вказані виборці на час цих виборів будуть у списках на новій дільниці. Без документів, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування без зміни виборчої адреси  виборцю буде відмовлено у задоволенні заяви.

     Виборці, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій, Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України у порядку, передбаченому Законом України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування.

        Під час виборчого процесу виборів Президента України члени окружних виборчих комісій та дільничних виборчих комісій звичайних виборчих дільниць подають заяву до органу ведення Реєстру за місцезнаходженням відповідної виборчої дільниці або за своєю виборчою адресою не пізніш як за п’ять днів до дня голосування.

         До заяви члена виборчої комісії додається копія відповідного посвідчення (оригінал пред’являється органу ведення Реєстру) або копія рішення про утворення відповідно окружної чи дільничної виборчої комісії/рішення про зміни в складі виборчої комісії.

         Для зручності виборців службою розпорядника Реєстру виборців розроблено програмний ресурс «Особистий кабінет виборця». Для того щоб перевірити свої персональні дані необхідно зайти на офіційний сайт за посиланням www.drv.gov.ua, зайти на вкладку «Особистий кабінет виборця», зареєструватись, внести свої персональні дані і відправити запит, через певний час ви отримаєте інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців.                                                           
         При необхідності уточнення інформації, виборці можуть звертатись безпосередньо у відділ ведення Державного реєстру виборців за адресою: вул. Б.Майстренка, 6 (будівля районної державної адміністрації), 3-й поверх, каб. №36. Режим роботи: понеділок — п’ятниця – з 8.00 до 17.00 (перерва — з 13.00 до 14.00).

       При собі необхідно обов’язково мати паспорт громадянина України, а у разі зміни прізвища – ще й документ, що підтверджує ці зміни.

         Отже, щоб не залишитися осторонь виборчого процесу потрібно зовсім небагато — перевірити себе і своїх близьких у списках виборців, і, власне - прийти на вибори. Пам’ятайте, що Ваша завбачливість допоможе нам не допустити неточностей при складанні списків виборців на чергових виборах Президента України у березні цього року, а вам - комфортно здійснити свій громадянський обов’язок і проголосувати за обраного кандидата.

 

                                        Відділ ведення Державного реєстру

                                        виборців апарату Новгород-Сіверської

                                        районної державної адміністрації

                                        Чернігівської області.