back

Про діяльність Новгород-Сіверської районної філії Чернігівського центру зайнятості та нові види громадських робіт

09 січня 2019

Новгород-Сіверська районна філія Чернігівського обласного центру зайнятості всебічно сприяє залученню громадян до сфери соціально-трудових відносин шляхом надання їм широкого спектру соціальних послуг.

 

Це, насамперед, підбір підходящої роботи з урахуванням індивідуальних можливостей, програм реабілітації; професійна орієнтація, професійне навчання та перенавчання, залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру  .

Їм пропонуються інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, участь у різноманітних спеціалізованих, профконсультаційних та інших заходах, що сприяють прискоренню працевлаштування.

Таким чином, вибір послуг у кожному конкретному випадку залежить від цілей звернення особи до центру зайнятості та її бажання отримати ту чи іншу послугу.

Протягом 2018 року на обліку в Новгород-Сіверській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості  перебувало  589 зареєстрованих безробітних мешканців Новгород-Сіверського району. Допомогу по безробіттю отримувало 499 осіб.

 

З початку року за направленням Новгород-Сіверської районної філії Чернігівського обласного центру зайнятості було працевлаштовано  155 жителів району. 

Також працевлаштований 1 безробітний на нове робоче місце в пріоритетних видах економічної діяльності, із здійсненням компенсації єдиного внеску роботодавцям.

 

Протягом 2018 року до громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 138 осіб.  Навчанням охоплено 57 безробітних.

Профорієнтаційними послугами скористалися 576 безробітних мешканців району.

Станом на 1 січня 2019 року в Новгород-Сіверській районній філії Чернігівського обласного центру зайнятості перебуває 254  безробітних громадян, що зареєстровані в  Новгород-Сіверському районі, з них 202 особи отримують допомогу по безробіттю. Актуальними були  21 вакансія,  на кожну з яких претендувало 12 безробітних осіб.

 

Новгород-Сіверська районна філія Чернігівського центру зайнятості повідомляє, що до переліку видів громадських робіт, що мають економічну, соціальну та екологічну користь, відповідають потребам громади та сприяють її соціальному розвитку на 2019 рік додалися нові види, а саме:

  • догляд, обслуговування, соціально-медичний патронаж осіб похилого віку, інвалідів, дітей-сиріт, та тимчасово непрацездатних осіб;
  • екологічний захист навколишнього середовища, а саме: роботи пов’язані з ремонтом водопостачання на території населених пунктів, з благоустроєм криниць, укріплення дамб, мостових споруд, прибирання та збір вторинної сировини ( макулатура, поліетилен, поліетиленові пляшки, відходи пінопласту ) на території населених пунктів;
  • надання допомоги учасникам АТО, сім’ям загиблих учасників АТО та людям з інвалідністю.

 

                                          Новгород-Сіверська районна філія

                                          Чернігівського обласного центру зайнятості