back

У наступному році на професійну реабілітацію учасників АТО (ООС) передбачено понад 30 тис. гривень

20 грудня 2018

Найпоширеніша професія, яку хочуть отримати учасники АТО в рамках професійної реабілітації – водій транспортних засобів. Про заходи соціальної та професійної реабілітації йшлося на засіданні координаційної ради з питань соціального захисту громадян, звільнених з військової служби, ветеранів війни та членів сімей загиблих учасників АТО (ООС).

Як повідомила сьогодні, 20 грудня, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації Галина Гавриленко, у відповідності до розроблених заходів на 2018 рік щодо соціальної та професійної реабілітації учасників антитерористичної операції, планувалось навчання за професіями "водій автотранспортних засобів категорій "А1", "В", "Д". У листопаді 2018 року один учасник антитерористичної операції здобув спеціальність "водій автотранспортних засобів категорії "В". Вартість навчання склала 5775 гривень.

 

У грудні минулого року чотири учасники АТО здобули професію "водій транспортних засобів категорії "В" у Новгород-Сіверському спортивно-технічному клубі ТСО України. У 2016 році закінчили навчання та отримали  спеціальність "водій автотранспортних засобів категорії "С" три учасника антитерористичної операції.

 

Загалом за 2016-2018 роки пройшли навчання 8 учасників АТО.

 

На 2019 рік виявили бажання навчатися 6 учасників антитерористичної операції, у тому числі "водій автотранспортних засобів категорії "В" – 4 чоловіка, "водій автотранспортних засобів категорії "Д" – 1 чоловік, "водій автотранспортних засобів категорії "А1" – 1 чоловік. Загальна вартість навчання планується у сумі 30,6 тис. грн.

 

 

За інформацією управління соціального захисту

населення районної державної адміністрації