back

Матеріали Колегії районної державної адміністрації

19 грудня 2018

19 грудня відбулось розширене засідання Колегії районної державної адміністрації. Учасники обговорювали проекти Програми економічного і соціального розвитку району, бюджет району на 2019 рік та аналізували роботу із зверненнями громадян.

Як зазначила Тетяна Горбонос, начальник відділу економіки, розвитку інфраструктури та державної реєстрації районної державної адміністрації, враховуючи реальну ситуацію, що склалась в економічній сфері на кінець 2018 року, головною метою розвитку району у 2019 році визначено покращення якості життя населення за рахунок впровадження загальнодержавних економічних реформ та використання внутрішніх та зовнішніх можливостей.

 

За її словами, за рахунок усіх джерел фінансування в економіку району передбачається залучити майже 19,2 млн. грн капітальних інвестицій, що на 6,7% більше, ніж у 2018 році.

 

Обсяги реалізованої малими підприємствами продукції (робіт, послуг) прогнозуються на рівні майже 134,2 млн. грн, а обсяги реалізованої середніми підприємствами продукції (робіт, послуг) – 22,6 млн.  гривень.

 

У соціальному блоці питань найголовнішим буде подальше зростання рівня доходів населення.

 

Середньооблікова кількість штатних працівників, зайнятих економічною діяльністю становитиме близько 695 осіб.

 

Середньомісячна заробітна плата працівників, зайнятих у галузях економіки, планується  на рівні 6015 грн.

 

Фонд оплати праці усіх працівників (штатних та нештатних), зайнятих економічною діяльністю (без малих підприємств) у районі передбачається 50,0 млн. грн.

 

Одним з головних завдань залишається недопущення виникнення заборгованості із заробітної плати.

 

При розгляді проекту бюджету району на 2019 рік зазначалося, що загальний розмір доходів районного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів визначений у сумі 116042,0 тис. грн, у тому числі загального фонду 113108,5  тис. грн, спеціального фонду 2933,5 тис. грн. Обсяг доходів загального фонду районного бюджету (без трансфертів) прогнозується у сумі  22055,0 тис. грн.

 

За інформацією фінансового управління районної державної адміністрації, основним платежем надходжень загального фонду районного  бюджету є податок на  доходи фізичних осіб. Обсяг податку на доходи фізичних осіб на 2019 рік  у районі визначено у сумі  19450,0 тис.грн, що на 1550,0 тис.грн більше прогнозного виконання за 2018 рік.

Олена Бикова, начальник фінансового управління районної державної адміністрації: "Сформований проект районного бюджету на 2019 рік ґрунтується на виваженому підході до використання обмежених бюджетних ресурсів. Перш за все, це раціональне використання бюджетних коштів, підвищення ефективності видатків та концентрація їх на пріоритетних напрямках".

 

Вона наголосила, що основний акцент при розрахунку прогнозної потреби в коштах на фінансування органів місцевого самоврядування та закладів соціально-культурної сфери району на 2019 рік зроблено на необхідності  забезпечення максимальної потреби в асигнуваннях на оплату праці з нарахуваннями, енергоносії та комунальні послуги, медикаменти та перев’язувальні матеріали, продукти харчування, інші захищені статті бюджету та першочергові поточні видатки, без яких неможливе функціонування бюджетних установ.

 

Аналіз роботи щодо стану виконання вимог законодавства про звернення  громадян показав, що в районній державній адміністрації забезпечено умови для звернення громадян у письмовому вигляді (включаючи звернення на електронну приймальню), на особистих і виїзних прийомах та шляхом здійснення телефонного зв’язка за допомогою "Гарячої телефонної лінії".

За інформацією Інни Беденок, головного спеціаліста відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та правового забезпечення районної державної адміністрації, цього року на особистому прийомі в районній державній адміністрації громадянами подано 9 звернень, що на 3 звернення менше, ніж минулого року (11 звернень).

Переважна більшість звернень надійшла під час особистого прийому громадян від жителів Чайкинської, Мамекинської, Дігтярівської, Печенюгівської, Троїцької сільських рад з питаннями про незадовільне обслуговування автобусних рейсів ПАТ "Новгород-Сіверське АТП-17443", розчищення доріг від снігу, виділення нового шкільного автобуса для підвозу учнів до школи у с. Печенюги.

 

На "Гарячу телефонну лінію" голови районної державної адміністрації звернулося 11 громадян, така ж кількість звернень була і в минулому році.

 

Протягом звітного періоду було знято з контролю 136 питань, порушених у зверненнях громадян, у тому числі з позитивним вирішенням – 15 (11%), на 109 (80%) звернень дані роз’яснення, 3 (2%)  звернень не підлягали розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України "Про звернення громадян" (анонімні) та 9 (7%) звернень переслані за належністю відповідно до статті 7 Закону України "Про звернення громадян".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю

та правового забезпечення районної державної адміністрації