back

Вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЕС

14 грудня 2018

14 грудня Україна вшановує учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 1986 року прийшла одна з найбільших техногенних катастроф ХХ століття - Чорнобильська аварія, що призвела до величезної кількості проблем, а для багатьох десятків тисяч українців стала трагедією, бо вони назавжди залишили землю з рідними оселями і роками нажитим добром, втратили здоров'я, а часто й життя.

 

З цієї нагоди пройшли урочистості та концерт у районному Будинку культури. Голова районної ради В'ячеслав Кауфман, заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва, секретар міської ради Юрій Лакоза, голова Новгород-Сіверської районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз – Чорнобиль України" Олександр Лисиця дякували тим, хто першим взяв на себе приборкання радіаційної стихії, щоб ціною свого здоров’я, або й життя, захистити рідну землю.

 

У своєму виступі заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва наголосила, що держава у великому боргу перед ліквідаторами Чорнобильської аварії, зазначивши, що заслуги цих людей оцінено достойно, подякувала ліквідаторам за їхній подвиг і працю та побажала здоров'я, миру, злагоди у родинах.

 

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 05 грудня 2018 року № 169-к за мужність і самовідданість, проявлені під час ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, активну громадську діяльність та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС оголошено Подяку голови обласної державної адміністрації ГАСАЮ Сергію Івановичу -  члену Новгород-Сіверської районної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

 

Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 04 грудня 2018 року № 75-к за особистий внесок у ліквідацію наслідків аварії на Чорнобильській АЕС  та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській  АЕС нагороджені Почесною грамотою районної державної адміністрації:

 

ІРХА Анатолій Федорович- учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії;

СОКОЛ Олександр Полікарпович-учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії.

 

Оголошено Подяку голови районної державної адміністрації:

БОГОЙЦІ Володимиру Григоровичу- учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії;

БРИКЕЗ Федору Володимировичу- учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС ІІ категорії.

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації