back

Санітарно-епідеміологічна ситуація у Новгород-Сіверському районі за 11 місяців 2018 року

10 грудня 2018

За 11 місяців цього року в районі за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося близько 1690 осіб, за аналогічний період минулого року 1478 осіб. Захворюваність збільшилась на 14,3% . Збільшення відбулося за рахунок збільшення хворих на гострі респіраторні захворювання, шкіряно- венеричних захворювань та хвороби Лайма.

Без урахування хворих на грип та ГРВІ, на інфекційні хвороби захворіло 137 людей, в минулому  році-136, що на 0,7% більше аналогічного періоду минулого року. Мали місце повітряно-крапельні інфекції - 39 вип., кишкові інфекції-3 вип., шкіряно-венеричні - 62 вип., туберкульоз-11 вип., хвороба Лайма-2 вип., педикульоз - 9вип., опісторхоз - 2вип., мононуклеоз-3вип. Випадки захворювання черевним тифом, паратифами, дифтерією, правцем, кором, краснухою, туляремією, гідрофобією та ін. у цьому році не реєструвалися.

 

За звітний період на ГРВІ захворіли 1553 особи (11 місяців минулого року – 1342 особи). В цілому по району захворюваність на грип та ГРВІ не перевищує багаторічні показники і відповідає сезонному рівню.

 

За медичною допомогою з приводу укусів тваринами звернулось 58 людей, 31 призначено антирабічне лікування, за 27 тваринами був встановлений ветеринарний нагляд (тварини здорові). Спалахів інфекційних захворювань серед населення району не зареєстровано.

 

Санітарно-епідеміологічну ситуацію в районі можна характеризувати як нестійку. Рівень захворюваності людей на інфекційні хвороби не перевищує середні багаторічні показники, проте є сприятливі умови для поширення цих хвороб.

 

 

Микола Новик, завідувач Новгород-Сіверського районного лабораторного відділення