back

Як впровадити зелений туризм на Сіверщині?

03 грудня 2018

03 грудня на базі Новгород-Сіверської філії Чернігівського обласного центру зайнятості відбувся семінар для безробітної молоді, що перебуває на обліку в центрі, на тему "Впровадження зеленого туризму на Сіверщині. Перспективи розвитку сільської садиби. Вирішення проблеми зайнятості населення".

Зелений туризм, відомий також як сільський або екологічний туризм – новий вид туризму, який останнім часом активно розвивається в нашому районі. Під час такого туризму відпочивальникі мають змогу пізнавати природу, культуру та історію краю, займатися активним відпочинком (рибалка, збирання грибів, лісових ягід, лікарських рослин тощо). Зелений туризм дає змогу відпочити від суєти великих міст, забути про свої щоденні клопоти, насолоджуватися природою в екологічно чистій місцевості та оздоровитись цілющими джерельними водами і чистим гірським повітрям. Перебування в оселях місцевих жителів дає змогу міським жителям долучитись до національної екзотики, етнографічних особливостей, відвідати унікальні пам’ятки дерев’яної архітектури та об’єкти, пов’язані з народними промислами.

 

Все це дає сільським господарям та іншим ентузіастам організації відпочинку на селі широкі можливості по розробці й реалізації цікавих програм для гостей сільських садиб і таким чином отримувати заробіток.

 

Презентація зацікавила слухачів семінару. Сподіваємось в недалекому майбутньому наш регіон стане привабливим місцем для відпочинку всіх любителів відпочинку в сільській місцевості.

 

Сектор культури районної державної адміністрації