back

До національно-патріотичного виховання молоді у районі активно залучаються учасники АТО

28 листопада 2018

28 листопада відбулось засідання Колегії районної державної адміністрації. Учасники засідання розглянули виконання районної цільової Програми з національно-патріотичного виховання на 2018-2020 роки та проаналізували заходи з протидії злочинності, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки на території району.

Як зазначив Андрій Циганков, завідувач сектору у справах сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації, на території району діє Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання, затверджена розпорядженням голови районної державної адміністрації від 12 жовтня 2016 № 252. Станом на сьогодні проведено 3 засідання, де було розглянуто 15 актуальних питань національно-патріотичного спрямування та прийнято 15 рішень.

 

За його словами, завдяки скоординованій діяльності структурних підрозділів районної державної адміністрації, за участю органів місцевого самоврядування протягом року відбувся 21 районний захід національно-патріотичного виховання.

 

Важливим, на його думку, напрямком цієї роботи є співпраця органів державної влади з Громадською організацією "Ветерани антитерористичної операції Новгород-Сіверщини", районними організаціями ветеранів України, Українською спілкою ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та відділом прикордонної служби "Грем’яч". У 2018 році 51 представник організації взяли участь у заходах патріотичної спрямованості.

 

Присутній на засіданні Іван Мельник, голова Громадської організації "Ветерани антитерористичної операції Новгород-Сіверщини" запропонував організувати експонування фотовиставки "Обличчя солдата" у закладах загальної середньої освіти району.

 

Присутні також наголошували на необхідності ефективної підтримки громадських ініціатив у сфері національно-патріотичного виховання, зокрема забезпечення методичного супроводу інститутів громадянського суспільства щодо розроблення проектів з національно-патріотичного виховання та подачі їх для участі у грантових конкурсах.

 

Про роботу Новгород-Сіверського відділу ГУНП України в Чернігівській області щодо протидії злочинності, охорони громадського порядку та забезпечення громадської безпеки на території району учасників засідання ознайомив Віталій Сузік, заступник начальника відділу.

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації