back

Жителі району вже звертаються за будівельною амністією

18 жовтня 2018

Жителі Новгород-Сіверського району можуть у спрощеному порядку ввести в експлуатацію збудовані без оформлення дозвільних документів індивідуальні житлові будинки, садові, дачні будинки, а також господарські будівлі і споруди.

Як повідомив Олег Душин, начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та будівництва районної державної адміністрації, з 31 серпня 2018 року набрав чинності наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 03.07.2018 №158 "Про затвердження Порядку проведення технічного обстеження і прийняття в експлуатацію індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків, господарських (присадибних) будівель і споруд, будівель і споруд сільськогосподарського призначення, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення без дозвільного документа на виконання будівельних робіт".

Тепер громадяни можуть у спрощеному порядку ввести в експлуатацію, зокрема, збудовані (без оформлення дозвільних документів) у період з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди за умови, що вони збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення.

За його інформацією, вже надійшло 2 звернення від жителя с. Чулатове та с. Блистова про застосування спрощеного порядку введення в експлуатацію таких об'єктів.

Для амністування забудови слід подати до органу державного архітектурно-будівельного контролю за місцезнаходженням об’єкта (вул. Князя Ігоря, 34а м. Новгород-Сіверський) заяву про прийняття в експлуатацію об’єкта, до якої додаються:

1) один примірник заповненої декларації;

2) звіт про проведення технічного обстеження (якщо загальна площа індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків більше 300 квадратних метрів, а також загальна площа господарських (присадибних) будівель і споруд більше 100 квадратних метрів);

3) засвідчені в установленому порядку копії:

документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою відповідного цільового призначення, на якій розміщено об’єкт;

технічного паспорта (з відміткою про проведення технічного обстеження для індивідуальних (садибних) житлових будинків, садових, дачних будинків загальною площею до 300 квадратних метрів включно, а також господарських (присадибних) будівель і споруд загальною площею до 100 квадратних метрів включно ).

Прийняття в експлуатацію об’єктів здійснюється безоплатно органом державного архітектурно-будівельного контролю протягом 10 робочих днів з дня подання відповідної заяви власниками (користувачами) земельних ділянок, на яких розміщені такі об’єкти, за результатами технічного обстеження цих об’єктів шляхом реєстрації поданої ними декларації про готовність об’єкта до експлуатації.

 

Відділ містобудування, архітектури,

житлово-комунального господарства

та будівництва районної державної адміністрації