back

Подвиг захисників України згадували на батьківщині загиблого учасника АТО

12 жовтня 2018

Про захисників України, учасників бойових дій, які сьогодні є прикладом реального, дієвого патріотизму, наочним свідченням єдності всіх поколінь нашого народу говорили сьогодні, 12 жовтня, у переддень Дня захисника України.

12 жовтня у Попівському сільському Будинку культури відбулись урочисті заходи і святковий концерт з нагоди Дня захисника України та Дня українського козацтва. На урочисті заходи були запрошені батьки наших земляків, які загинули під час проведення антитерористичної операції на Сході країни – Віра Бондаренко із Попівки, Володимир і Надія Соломахи, Людмила Соломаха із Буда-Вороб'ївської, Марія Кошелець із Лісконогів. Цього року на запрошення спілки "Єдина родина Чернігівщини" участь в урочистих заходах взяли також матері загиблих воїнів з Семенівщини – Євгенія Кістерна, мати загиблого Ігоря Кістерного та Тетяна Савенко, мати загиблого Максима Грачова.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятного знаку загиблому учаснику АТО Валерію Бондаренку, що встановлений на його батьківщині і хвилиною мовчання вшанували всіх, хто віддав своє життя у боротьбі за державний суверенітет та територіальну цілісність України.

З вітальним словом до присутніх звернулись в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, голова районної ради В'ячеслав Кауфман, попівський сільський голова Микола Романьок, представник військкомату, учасник АТО Степан Сугоняко.

"Найцінніше, що є в нашому житті – це мир, спокій і стабільність. Саме під захистом українських військових, завдяки самовідданості наших бійців, ми спокійно живемо і трудимося на своїй землі під мирним небом. Кожної миті ми повинні пам’ятати про це, усвідомлювати, що саме наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє", - наголосив Руслан Веремієнко.

За його словами, напередодні Дня захисника України членам сімей загиблих військовослужбовців, які проживають у нашому районі надана матеріальна допомога по тисячі гривень за кошти районного бюджету. Виконавчі комітети сільських рад також надають матеріальну допомогу своїм односельцям-захисникам країни.

Чудовий настрій та святкову атмосферу присутнім подарували аматори народного мистецтва із Попівки та працівники районного Будинку культури.

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації