back

Охоронців північних рубежів вітали зі святом

10 жовтня 2018

10 жовтня керівники районної державної адміністрації зустрілись з військовослужбовцями відділу прикордонної служби "Грем'яч", аби привітати воїнів з Днем захисника України.

"Саме цей день символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників України. Але насамперед це - свято українського воїна, який сьогодні боронить Україну від російської агресії", - зазначив в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, звертаючись до воїнів-прикордонників.

З вітальним словом до учасників зібрання звернулися кам'янсько-слобідський сільський голова Анатолій Васюк та начальник відділу прикордонної служби "Грем'яч" Денис Цаплюк.

До вітань на адресу військовослужбовців долучилися і учні Грем'яцької ЗОШ, які виступили зі святковою концертною програмою. Також старшокласники могли ознайомитися зі зразками озброєння та техніки, що використовуються в охороні державного кордону.

За словами Дениса Цаплюка, начальника відділу прикордонної служби, підпорядковані відділення розміщені також у селах Вороб'івка та Бучки. Загалом, ділянка кордону, що охороняється, має протяжність понад 50 кілометрів і розташована в адміністративних межах Новгород-Сіверського району. Роботу з місцевим населенням у прикордонні забезпечують дільничні інспектори прикордонної служби. Серед персоналу відділу переважна більшість воїнів – 60 чоловік, брали участь у проведенні антитерористичної операції на Сході країни.

Руслан Веремієнко та Денис Цаплюк обговорили основні напрямки співпраці між районною державною адміністрацією та прикордонним підрозділом стосовно підтримання законності та правопорядку у населених пунктах прикордоння. Також Руслан Веремієнко зазначив, що районна державна адміністрація допоможе підрозділу у заготівлі овочів на зиму – вже найближчим часом 1,5 т картоплі будуть завезені для потреб прикордонників.

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації