back

Пересувні поштові відділення здатні забезпечити вчасну доставку поштової кореспонденції

03 жовтня 2018

03 жовтня у районній державній адміністрації відбулась робоча зустріч керівництва районної державної адміністрації, районної ради з начальником центрального відділення поштового зв'язку. Чого чекати жителям району, працівникам "Укрпошти" від запровадження з 02  жовтня ц.р. нових стандартів?

Реформування "Укрпошти" торкнулося і нашого району – на часі оптимізація мережі поштового зв'язку, нові підходи до поштового обслуговування населення та функціонування пересувних відділень поштового зв'язку.

Як зазначив в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, результатом співпраці між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та Новгород-Сіверського центрального відділення поштового зв'язку має стати підвищення якості обслуговування сільського населення, вчасна доставка пенсій, поштової кореспонденції та відправлень.

За словами Світлани Криси, начальника Новгород-Сіверського центрального відділення поштового зв'язку, на сьогодні усі населенні пункти району обслуговуються пересувними відділеннями поштового зв'язку. Наразі їх у районі працює одинадцять. Крім того, в результаті оптимізації залишилось 7 з 25-ти стаціонарних відділень поштового зв'язку – у Кудлаївці, Троїцькому, Шептаках, Грем'ячі, Об'єднаному, Бириному, Орлівці.

Усі населені пункти району обслуговуватимуться щонайменше 1 раз на тиждень. У Грем'яч, Бирине, Орлівку та Блистову пересувне відділення заїжджатиме двічі на тиждень.

Основні труднощі, з якими стикнулися працівники "Укрпошти" – відсутність позначень вулиць та номерів будинків. Як зазначила Світлана Криса, ставлення місцевих жителів до реформи насторожене, хоча у цілому нові підходи сприймають позитивно. Людей хвилює чи вчасно вони отримують пенсії, газети, чи буде можливість вчасно сплатити комунальні послуги, у тому числі плату за користування землею.

"У цей час треба більше роз'яснень стосовно діяльності "Укрпошти" у нових умовах, щоб люди були впевнені, що вчасно отримають пенсію, газету або посилку", - прокоментувала заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва.

"Сподіваємося, що у зв'язку з реформуванням терміни доставки місцевої преси до читачів на селі не збільшаться. Також актуальним залишається  питання організації передплати періодики листоношами пересувних поштових відділень", - зазначила Ганна Халіман, редактор районної газети "Сіверський край".

 

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

 районної державної адміністрації