back

У районі розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин

28 вересня 2018

27 вересня відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Новгород-Сіверській  районній державній адміністрації за участю в.о.  голови    районної державної адміністрації Руслана Веремієнка.

У роботі взяли участь начальник відділу агропромислового розвитку   районної державної адміністрації Володимир Радченко,  начальник районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Сергій Редкач, керівники господарств по утримуванню ВРХ та свиней, власники сільськогосподарських посівів, голови сільських та селищних рад.

Сергій  Редкач проінформував присутніх про  профілактику та недопущення занесення заразного вузликового дерматиту великої рогатої худоби; про посилення заходів щодо підвищення біозахисту господарств району в яких утримують свиней; про організацію та проведення заходів з профілактики сказу тварин.

Також йшлося про ситуацію щодо АЧС в Чернігівській області та про економічні збитки через виникнення АЧС в господарствах області.

Як повідомив Сергій Редкач, у районі розпочинається осіння кампанія з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин. Користувачам мисливських угідь, керівникам об'єктів та територій природно - заповідного фонду, господарств, підприємств, установ та організацій розміщених на території району рекомендовано забезпечити відстріл лисиць (2-4 лисиці на 100 кв. км. вакцинованої території), відбір та доставку проб біоматеріалу для проведення лабораторного контролю за ефективністю пероральної імунізації.

Також будуть продовжувати регулювання у встановленому порядку чисельності хижих і шкідливих тварин. Планують підтримувати популяцію лисиці в межах науково-обгрунтованих норм - 0,5-1 голова на 1000 кв.м угідь.

За інформацією відділу агропромислового розвитку

районної державної адміністрації