back

ЗАВЕРШИЛАСЬ VІ ВСЕУКРАЇНСЬКА СПАРТАКІАДА «СИЛА ДУХУ»

19 вересня 2018

Всеукраїнська спартакіада «Сила духу» проводиться з метою підтримки у потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, цілеспрямованості у подоланні особистих фізичних меж, реабілітації засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації у суспільство, залучення органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадськості до вирішення проблем громадян з обмеженими можливостями.

Фінальні змагання VІ Всеукраїнської спартакіади проводились з 12 по 14 вересня 2018 року на базі спортивного комплексу «Юність» (м. Ужгород) з 6 видів спорту: армспорту, бомбаскету, гирьового спорту, дартсу, настільного тенісу, шахів.

Свої привітання надіслали на адресу учасників та гостей спартакіади керівники держави – Президент України та Голова Верховної Ради України.

Азарт та завзяття здавалося іноді били через край. Кожен прагнув перемоги для себе та своєї команди. Але відрадно, що по завершенню боротьби нещодавні суперники тиснули один одному руки та ставали друзями в житті. Численні вболівальники, що побували у ці дні в «Юності», стали свідками небувалих емоцій – несамовитої радості звитяг, сліз переможених, розпачу втрачених можливостей. Та саме цим і стала такою привабливою та бажаною для тисяч потерпілих на виробництві участь в спартакіаді. Бо це і є життя! Справжнє, багатогранне та повноцінне.

В період проведення спартакіади та під час церемонії її закриття 14 вересня неможливо було бути байдужими, дивлячись на учасників та переможців змагань, які незважаючи на певні вади здоров’я силою духу боролися за перемогу.

Команду Чернігівської області представили: з армспорту – Віктор Ігнатовський (Менський район) - 4 місце та Андрій Колпаков (Чернігів) - 17 місце; з гирьового спорту – Микола Журавель - 6 місце (Батурин) та Василь Койдан (Чернігів) - 7 місце; з дартсу – Людмила Марукова – 4, 9 місця та Юрій Денисенко (Чернігів) – 23, 25 місця; з бомбаскету – Надія Христюк (Чернігів) – 2, 5 місця і Микола Будько (Прилуки) – 19, 25 місця; з настільного тенісу – Вікторія Сак (Прилуки) – 6 місце та Володимир Осипець (Мена) – 17 місце; з шахів – Борис Тютюнник (Ніжин) – 17 місце.

Всі вони старанно боролися і допомогли здобути сьоме командне місце, а Надія Христюк виборола 2 місце з бомбаскету в положенні стоячи.

У всіх членів команди була жага до перемоги і всі вони були сильні духом.

Управління виконавчої дирекції фонду соціального страхування України в Чернігівській області