back

На Новгород-Сіверщині вперше відзначили День Десни

07 вересня 2018

7 вересня на мальовничому березі Десни поблизу села Кам'янська Слобода вперше відбулось районне свято - День Десни. На святі були присутні жителі села, представники сільських рад Новгород-Сіверського району, школярі, учнівська молодь, керівники району.

На березі було облаштували імпровізовану сцену, виставку фотографій переможців конкурсу "На хвилях Десни", ековиставку "Збережімо разом нетлінну цю красу". Урочисто нагородили переможців і учасників конкурсу фотографій "На хвилях Десни" та конкурсу творів "Десна - ріка мого життя".

Присутніх вітали в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, голова районної ради В'ячеслав Кауфман та кам'янсько-слобідський сільський голова Анатолій Васюк. Лунали пісні у виконанні аматорських колективів та солістів району.

Закінчилось свято імпровізованим дійством "Струмок", учасники якого продемонстрували єдність своєї громади: як струмочки зливаються в одну річку, так і українці  зливаються у велику родину, ім'я якої - могутній народ. Як могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і ми, українці черпаємо наснагу з нашого спільного джерела - рідної Новгород-Сіверської землі.

Нагадаємо, що основна мета свята – екологічне виховання, зміна ставлення населення до водних ресурсів, привернення уваги органів влади, представників бізнесу та громадських організацій до екологічних проблем водних об’єктів і пошуку шляхів їх спільного вирішення.

Сектор культури районної

державної адміністрації