back

Сьогодні – 27-а річниця незалежності України та 100-річчя відродження української державності!

24 серпня 2018

З нагоди Дня незалежності України керівники районної державної адміністрації, її структурних підрозділів взяли участь у мітингу, що відбувся сьогодні, 24 серпня, у місті Новгород-Сіверський.

У заходах взяли участь представники громадської організації "Єдина родина Чернігівщини" Микола та Раїса Шанські, голова громадської організації "Ветерани антитерористичної операції Новгород-Сіверщини" Іван Мельник, члени сімей загиблих учасників АТО, представники трудових колективів району та міста.

"У цьому році ми відзначаємо ще й 100-річчя відродження української державності. 22 січня 1918 року Україна, як суверенна держава, успадкувала від Української народної республіки гімн "Ще не вмерла Україна", жовто-синій прапор та герб Тризуб. Нинішнє покоління - наші сучасники - у 1991 році відновило незалежність України", - наголосив у своєму звернення до учасників мітингу Руслан Веремієнко, в.о. голови районної державної адміністрації.

Про незалежність України мріяли, за неї боролися і віддавали найдорожче - життя її патріоти. І хоча зараз наша держава переживає вкрай важкі часи російської агресії, щодня гинуть наші герої і мужні люди, не забуваймо про цю важливу подію, про тих, хто довели світові здатність і спроможність відродити суверенітет України ще сто років тому.

Навіки у нашій пам'яті залишились Герої-земляки, які не повернулись із зони АТО - Валерій Бондаренко з Попівки, Олег Соломаха з Буда Вороб'ївської, Ігор Гулевський з Лісконогів та Ігор Медведь з Лоски. Вічна їм пам'ять і наша глибока шана.

У День незалежності загиблим героям-землякам на площі біля Вічного вогню відкриті 4 меморіальні дошки.

 

Відділ інформаційної діяльності, комунікацій

з громадськістю та правового забезпечення

районної державної адміністрації