back

У ІІ кварталі поточного року найбільш актуальними були звернення громадян із питаннями соціального захисту

10 липня 2018

У ІІ кварталі поточного року кількість звернень громадян, що надійшли на адресу районної державної адміністрації, у порівнянні з відповідним періодом минулого року збільшилась - надійшло 44 (+15) звернення. Письмових звернень отримано 36.

Активно люди зверталися до виконуючого обов’язки голови районної державної адміністрації, у журналі особистого прийому зареєстровано 7 звернень. На ”Гарячій телефонній лінії” голови районної державної адміністрації зареєстровано 1 звернення.

5 (11%) питань, порушених у зверненнях, вирішено позитивно, на 33 (75%) питання дані роз’яснення, 1 (3%) звернення повернуто авторові відповідно до статті 5 Закону України «Про звернення громадян», 5 (11%) звернень надіслано за належністю відповідно до статті 7 Закону України «Про звернення громадян».

Проблеми, які підіймаються у зверненнях, не завжди належать до компетенції районної державної адміністрації. Як наслідок на більшість питань посадовими особами районної державної адміністрації надаються роз'яснення.

Найбільш актуальними групами питань, з якими звертались громадяни до районної державної адміністрації, були питання: соціального захисту – 17 (37%), комунального господарства – 6 (13%), аграрної політики і земельних відносин – 4 (10%), транспорту і зв'язку – 3 (8%), праці і заробітної плати – 3 (8%), охорони здоров'я – 3 (8%), освіти - 2 (4%), охорони праці – 1 (2%), житлової політики – 1 (2%), забезпечення дотримання законності та правопорядку  – 1 (2%), культури та культурної спадщини  - 1 (2%), діяльності органів місцевого самоврядування - 1 (2%), адміністративно-територіального устрою - 1 (2%).

Питання стосувалися призначення та виплати коштів субсидії, надання матеріальної допомоги на лікування та у зв’язку тяжким матеріальним становищем, призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям, виплати пенсії внутрішньо переміщеній особі, відсутності автобуса у затверджені графіком дні у селах Мурав’ї та Леньків, неякісного водопостачання у с. Комань, звільнення з посади держслужбовця у зв’язку із скороченням, правильності оформлення договорів оренди на землю, проходження профілактичного лікування, надання житла, ремонту даху приміщення Печенюгівської школи та надання нового автобусу для підвозу учнів, наявності вакцини проти сказу у лікарні, відновлення руху рейсового автобуса Шостка – Комань - Новгород-Сіверський, відсутності реагування на виклики про розкрадання майна СГВК «Блистівський» зі сторони поліцейських, заборгованості з виплати заробітної плати державним комерційним підприємством «Готель Слов’янський».

У ІІ кварталі було 5 колективних звернень. Питання стосувалися встановлення пам’ятника загиблим учасникам АТО, загибелі бджіл у с. Гірки через використання отрутохімікатів аграрним підприємством, визначення меж земельної ділянки приватної власності на території с. Дігтярівка, діяльності родини Дзюби В.П. на території Бучківської сільської ради.

Відбулися виїзні дні особистого прийому громадян в.о. голови районної державної адміністрації у с.Араповичі Команської сільської ради, с. Бучки Бучківської сільської ради, с. Красний Хутір Будо-Вороб’ївської сільської ради. У зустрічах взяло участь 58 мешканців сіл, до керівництва звернулися 14 громадян, розглянуто 18 питань. Громадян цікавили питання медичної реформи, ремонту доріг, процедури підписання договорів з орендаторами земельних паїв, законності перекриття доріг загального користування та процедури розпаювання саду на території с. Ясна Поляна, зниження цін на молоко, нової поштової реформи, виплати субсидії у поточному році, влаштування догляду за людьми з інвалідністю, можливості обслуговуватись соціальним працівником, поганої якості хлібу. Питання були роз’яснені присутнім учасникам заходів.

Зв’язок з населенням району цілодобово підтримується черговими районної державної адміністрації за допомогою Гарячої телефонної лінії 2-12-13.

Громадяни району мають можливість отримати відповідь на питання за допомогою електронної приймальні районної державної адміністрації на сайті http://novgadm.cg.gov.ua  та електронної адреси [email protected].

Інна Беденок, головний спеціаліст відділу інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та правового забезпечення районної державної адміністрації