back

Збільшилась кількість укусів тваринами мешканців району

26 червня 2018

Початок сезону відпусток 2018 року видався досить складним для рабіологічної служби Новгород-Сіверського району. За неповний перший місяць літа з приводу укусів та контакту з тваринами за медичною допомогою звернулось 9 осіб.

Вісьмом з них за медичними показаннями було призначено антирабічний протисказовий курс імунізації. Двоє з цих осіб − діти дошкільного віку.

Такий значний підйом звернень контактних осіб досить незвичне явище в останні роки для нашого району. Здебільшого пов'язане це явище з приїздом відпочиваючих у сільську місцевість на період літніх відпусток, занадто необережна поведінка людей по відношенню до диких та свійських тварин.

Згідно з чинним законодавством, усі особи, яким була показана антирабічна імунізація, отримали ін'єкцію препаратів вчасно. Проте за рахунок державного бюджету лікарня забезпечується антирабічними препаратами з розрахунку на 3 особи на рік. Через це запас антирабічних імунобіологічних препаратів в ЦРЛ різко зменшився і, іноді, в наявності є лише для однієї особи.

Для вирішення проблеми дефіциту антирабічних препаратів адміністрація ЦРЛ провела закупівлю цих імунобіологічних засобів за рахунок місцевого бюджету.

"Вирішення питання боротьби зі сказом в нашому регіоні, - наголошує лікар-рабіолог ЦРЛ Олексій Кібець, - це спільна проблема не лише медичної і ветеринарної служби, але й самих мешканців району. Необхідно нагадати про те, що усіх домашніх тварин необхідно щеплювати проти сказу, насторожено ставитись до диких та безпритульних тварин, не залишати малолітніх дітей у присутності домашніх улюбленців без нагляду дорослих".

За інформацією центральної районної лікарні