back

Відкриття приймально-діагностичного відділення у Новгород-Сіверській ЦРЛ

13 червня 2018

У Новгород-Сіверській центральній районній лікарні з 18 червня цього року починає функціонувати приймально-діагностичне відділення.

Відтепер у приймально-діагностичному відділенні можна буде проводити діагностичні обстеження, у т.ч. ультразвукову діагностику, електрокардіографію та ендоскопію, надавати невідкладну долікарську та лікарську допомогу із застосуванням внутрішньовенних трансфузій, електродефібриляції та ін.

Цьому передувала кропітка підготовча робота: ремонт приміщень, їх устаткування необхідним обладнанням, медичним інструментарієм, меблями тощо. Наразі відділення оснащене сучасними пристроями та засобами для миття та обробки рук медичного персоналу і професійними ємностями для інструментарію, які лікарні надали спонсори. За кошти благодійного рахунку медичного закладу придбані гінекологічне крісло, лобний рефлектор та дрібний медичний інструментарій.

Як зазначила головний лікар Світлана Шам, аби відділення відповідало сучасним вимогам, значних зусиль доклали, перш за все, начальник медичної частини Наталія Коленченко та головна медична сестра Тетяна Бондаренко.

За інформацією КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ"