back

На що необхідно звернути увагу при підписанні договору оренди земельної ділянки

05 червня 2018

На особистий прийом до в.о. голови районної державної адміністрації Руслана Веремієнка звернулася власниця земельних паїв на території Блистівської сільської ради з питанням про отримання орендної плати за 2017 рік.

За участю начальників відділів агропромислового розвитку, інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю та правового забезпечення районної державної адміністрації заявниці було роз’яснено, що правовою підставою для отримання орендної плати за використання земельного паю є договір оренди.

Щоб захистити себе у відносинах з фермерами та аграрними підприємствами, власники земельної ділянки повинні знати про умови укладення договору її оренди, які обов’язково зазначаються:

а) інформація про земельну ділянку, що передається в оренду-кадастровий номер, місце розташування та розмір земельної ділянки;

б) строк дії договору оренди;

в) орендна плата - її розмір, індексація, спосіб та умови розрахунків, строки, порядок її сплати, відповідальність за її несплату.

Важливо пам’ятати: якщо договір не містить хоча б одну із вище зазначених істотних умов, він вважається недійсним.

Руслан Вермієнко зазначив, що після підписання договору оренди земельної ділянки необхідно отримати паперовий оригінал договору нарочно. Це стане запорукою у разі виникненні будь-яких спорів із недобросовісним орендарем.

Відділ інформаційної діяльності,
комунікацій з громадськістю та правового
забезпечення районної державної адміністрації