back

На честь Дня Європи в Україні учні Дігтярівського НВК урочисто підняли прапор Європейського Союзу

18 травня 2018

18 травня у селі Дігтярівка відбувся тематичний захід, присвячений Дню Європи в Україні. Для педагогів та учнів Дігтярівського НВК це особливе свято. День Європи в Україні важливий, завдяки прагненню нашої держави стати повноправним членом Європейської спільноти.

На честь Дня Європи в Україні учні урочисто підняли прапор Європейського Союзу, виготовили символіку та роздрукували прапори країн-членів ЄС. На подвір'ї навчального закладу працювали фотозони.

Для нас українців День Європи – це особливе свято. І не тому, що географічно Україна є центром Європи, а тому що стати повноправним членом ЄС це – не лише завдання державної політики, а й свідомий вибір українців.

Участь у заході взяла заступник голови районної державної адміністрації Неля Чугаєва. Звертаючись до присутніх, вона зазначила: "У цей день ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію та, що найголовніше, наше спільне майбутнє. Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, що має спільні з Європою традиції і цінності".

Загалом, у закладах освіти району протягом тижня були проведені засідання за «круглим столом» для старшокласників «Прямуємо в Європу», інформаційні дайджести «Короткі відомості про ЄС», історично-літературні вікторини «Україна – серце Європи», віртуальні подорожі «Європа - наш дім», "Подорож країнами Європи", тематичні уроки «Європа - наш спільний дім», конкурси «Шкільне євробачення», флешмоби «Із Україною в серці», «Ми - за Європу, ми - за мир» тощо.

Вихованці гуртка "Шкільний європейський клуб", що діє на базі Грем’яцької ЗОШ І-ІІІ ступенів провели ряд заходів: віртуальні подорожі «Тур Францією», «Подорож Чехією», «Невідома Німеччина»; перегляд мультимедійних презентацій: «Європейська культура ХХ-ХХІ століття», «Україна та Євросоюз», презентація європейської класичної музики.

У бібліотеках та музейних кімнатах діють виставки тематичної літератури, створені шкільні експозиціі тощо.

Відділ інформаційної діяльності,
комунікацій з громадськістю та правового
забезпечення районної державної адміністрації