back

Питання соціального захисту осіб з інвалідністю

16 травня 2018

На обліку в управлінні соціального захисту населення Новгород-Сіверської районної державної адміністрації перебуває 897 осіб з інвалідністю різних груп та категорій, із них: осіб з інвалідністю внаслідок війни – 39 чол., дітей з інвалідністю – 41 дитина. 35 осіб з інвалідністю нашого району пересуваються за допомогою крісел колісних. Дві особи з інвалідністю мають у користуванні крісло колісне з електроприводом.

Управлінням соціального захисту населення постійно вживаються заходи по забезпеченню осіб з інвалідністю спеціальними засобами пересування, спілкування та обміну інформацією. За 2017 рік 15 осіб з інвалідністю нашого району отримали технічні засоби реабілітації та 10 осіб інші протезно-ортопедичні вироби. З початку року 13 осіб з інвалідністю отримали направлення на завод – виробника щодо отримання технічних засобів реабілітації та інших протезно – ортопедичних засобів.

Протягом 2017 року 3 особи з інвалідністю отримали санаторно – курортні путівки.

У 2017 році 7 дітей з інвалідністю отримали направлення до обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. З початку 2018 року 5 дітям з інвалідністю видано направлення до комунальної установи «Обласний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження» Чернігівської обласної ради.

З метою поліпшення обслуговування ветеранів та осіб з інвалідністю в районі функціонує територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Під опікою територіального центру знаходиться 41 особа з інвалідністю різних категорій.

Одинокі особи, які не в змозі себе обслуговувати, можуть влаштуватися в інтернатні установи. За 2017 рік до відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання Новгород-Сіверського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) оформлено 8 осіб та 1 особу до обласного будинку-інтернат геріатричного типу.

На обліку в управлінні перебувають та отримують компенсаційні виплати 40 чол., яка надають соціальні послуги особам, які потребують постійного стороннього догляду та нездатні до самообслуговування та 30 чол. отримують компенсаційні виплати особі, яка здійснює догляд за особою з інвалідністю 1 групи або особою, яка досягла 80 річного віку.

За інформацією управління соціального захисту населення районної державної адміністрації