back

Президент в Аахені обговорив з лідерами європейських країн питання економічного, безпекового і культурного співробітництва

11 травня 2018

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з представниками ЗМІ розповів про результати його переговорів, які відбулися в Аахені. З Президентом Європейської Ради Дональдом Туском Глава Української держави обговорив підготовку, порядок денний, дату і кроки, які необхідно здійснити для проведення саміту Україна – ЄС.

«Це є одним із елементів формування нового порядку денного для України», - зауважив Петро Порошенко. Президент відзначив важливість цифрового союзу, скасування роумінгу для українців, які скориставшись безвізовим режимом подорожуватимуть Європейським союзом, кібербезпеки, підвищення певних безпекових кроків.

Також Глава держави провів переговори з Президентом Литви Далею Грібаускайте та зустрівся з Прем’єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим. Запланована низка інших зустрічей, зокрема переговори з членами німецького уряду. «В нас є дуже амбітна програма і економічного співробітництва, і безпекового співробітництва, і культурно-гуманітарного співробітництва», - зазначив Президент.

Глава держави зауважив, що порядок денний є дуже напруженим: «Знаєте, що сподобалось – абсолютно така робоча, надихаюча оптимістична атмосфера. Думаю, що це є найбільшим досягненням для тих, хто носить чорні окуляри в середині країни і намагається розповсюджувати інформацію про те, що хтось втомився від України. Ні. Ми чітко заявляємо, що наш шлях – це європейська інтеграція. Наш шлях – це трансатлантична інтеграція».

«До речі, ми обговорили і підготовку до проведення саміту Україна-НАТО в рамках саміту НАТО в Брюсселі. Ми узгодили інші міжнародні зустрічі, де я дуже тішуся, що проукраїнська коаліція світу буде говорити одним голосом. І лідери Франції і Німеччини є запорукою того, що ці кроки є ефективними», - резюмував Глава держави.

Прес-служба Президента України