back

У селі Орлівка створено підрозділ місцевої пожежної охорони

24 квітня 2018

Гарантування пожежної безпеки громадян, які проживають у віддалених населених пунктах, є одним із пріоритетних завдань для органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як свідчить статистика, значна частка пожеж в Україні виникає саме у сільській місцевості, де здебільшого відсутні пожежні частини. Таким чином, аби доїхати до місця виклику, вогнеборці часом долають десятки кілометрів та втрачають дорогоцінні хвилини, які можна було б використати для допомоги людям.

Володимир Жеребок, начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації: "Одним із напрямків реформування ДСНС є вдосконалення системи реагування на пожежі та надзвичайні ситуації, і як результат –максимальне скорочення часу прибуття першого пожежно-рятувального підрозділу до місця виникнення пожежі або ліквідації надзвичайної ситуації. Досягнути цього можна шляхом формування у сільських громадах розвинутої мережі місцевої пожежної охорони та залучення добровольців до ліквідації пожеж".

03 квітня цього року створено підрозділ місцевої пожежної охорони у селі Орлівка, яким буде здійснюватися гасіння пожеж на території 3 населених пунктів, де проживає близько тисячі громадян. На озброєнні підрозділу - пожежний автомобіль ЗИЛ, що був переданий із Новгород-Сіверської пожежної частини.

До цього часу найближча пожежна частина від населених пунктів Орлівської сільської ради знаходилася на відстані 45 км.

Районна державна адміністрація спільно з органами місцевого самоврядування та районним відділом УДСНС України в Чернігівській області буде і надалі продовжувати роботу, спрямовану на забезпечення надійного захисту від пожеж та інших надзвичайних ситуацій і подій у найвіддаленіших населених пунктах району.

За інформацією відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами, цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи апарату районної державної адміністрації