back

Щодо відновлення забезпечення населення району скрапленим газом

18 квітня 2018

На сьогодні реалізація скрапленого газу населенню Новгород-Сіверського району призупинена з причин відсутності обсягів та неможливості їх закупівлі.

Джерелом отримання скрапленого балонного газу для забезпечення потреб населення згідно з постановою КМУ №570 від 16.10.2017 є щомісячні спеціалізовані аукціони, де вітчизняні виробники скрапленого газу реалізують спеціалізованим підприємствам обсяги необхідні для потреб населення.

З лютого 2018 року спеціалізовані аукціони не проводяться. ТОВ «Харківрегіонгаз», через яке здійснюється забезпечення мешканців району скрапленим балонним газом, не має можливості закупити необхідні обсяги газу для подальшої реалізації населенню в балонах.

З метою усунення соціальної напруги в районі та враховуючи, що споживачами є мешканці сільської місцевості, районна державна адміністрація зверталася до обласної державної адміністрації, а та в свою чергу до Міністра енергетики та вугільної промисловості України Насалика І.С. щодо сприяння у вирішенні питання проведення спеціалізованих аукціонів.

За інформацією ТОВ «Харківрегіонгаз» в разі відновлення проведення спеціалізованих аукціонів підприємство зі своєї сторони зобов’язується вживати всіх заходів для повного та своєчасного задоволення потреб населення області та району скрапленим газом.

Тетяна Горбонос, начальник відділу економіки, торгівлі та інфраструктури районної державної адміністрації