back

Засідання районної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей та учнівської молоді

11 квітня 2018

11 квітня відбулось засідання постійно діючої районної міжвідомчої комісії з організації відпочинку та оздоровлення дітей та учнівської молоді, під головуванням Нелі Чугаєвої, заступника голови районної державної адміністрації.

Про організацію літнього оздоровлення та відпочинку дітей району в 2018 році присутнім розповів завідувач сектору сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації Андрій Циганков. Він зазначив, що усіма видами оздоровлення та відпочинку в 2018 році планується охопити 751 дитину (2017 – 682) з 1353 (за даними статистики на 01.07.2017), або 55,5% (2017 – 50,4%) від усієї кількості дітей шкільного віку, які підлягають оздоровленню, з них оздоровити планується 277 (2017 – 282) дітей, що становить 20,5% (2017 – 20,8%) надати відпочинкові послуги – 474 (2017 – 400) дітям, що становить 35,0% (2017 – 30%).

Особлива увага буде приділятись оздоровленню дітей соціально вразливих категорій, а саме: дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям-інвалідам, дітям з багатодітних сімей та малозабезпечених сімей, дітям, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітям, які перебувають на диспансерному обліку, дітям загиблих в районі АТО, дітям учасників АТО, дітям внутрішньо переміщених осіб, дітям працівників АПК та соціальної сфери села та обдарованим та талановитим дітям.

З районного бюджету на фінансування оздоровчої кампанії 2018 року передбачено 200,00 тис. грн на роботу закладів відпочинку з денним перебуванням школярів, на оздоровлення дітей пільгових категорій; з інших джерел, не заборонених чинним законодавством, планується залучити 180,00 тис. грн.

Найбільш масовим видом оздоровлення та відпочинку залишаються заклади відпочинку з денним перебуванням школярів при загальноосвітніх навчальних закладах. У цьому році планується відкриття 13 таких закладів, де мають оздоровитися 474 учні.

Ніна Полюшко, провідний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації, розповіла про підготовку дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Десна» (с. Бирине) до державної атестації у 2018 році та про оновлення та змістовне наповнення планів виховної роботи закладів оздоровлення та відпочинку з урахуванням потреб дітей, національно – патріотичної складової виховання та обов’язковим дотриманням норм державного соціального стандарту оздоровлення та відпочинку дітей. Також зазначила, що Комісією з перевірки стану готовності дитячих оздоровчих закладів та закладів відпочинку до роботи в літній період до 20 травня буде проведено комплексну перевірку готовності закладів відпочинку з денним перебуванням школярів до прийняття на відпочинок дітей.

Роботу закладів відпочинку з денним перебуванням школярів планується розпочати з 01 червня 2018 року тривалістю 14 календарних днів.

З 16 червня 2018 року розпочне свою роботу позаміський дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Десна» відділу освіти районної державної адміністрації. Орієнтовна вартість путівки становитиме 3000 грн. Встановлена вартість харчування на одну дитину на один день складатиме 75,00 грн. Табір планує працювати одну зміну тривалістю 21 день.

Неля Чугаєва зазначила, що проблем у питанні організації та відпочинку дітей влітку чимало. Тому першочергове завдання зацікавлених структурних підрозділів районної державної адміністрації, виконкомів сільських рад за цей короткий час, що залишився до початку літньої оздоровчої кампанії, мобілізувати всі наявні резерви, оперативно та у визначений термін провести завершальну роботу щодо підготовки до цікавого, безпечного та якісного оздоровлення та відпочинку дітей Новгород-Сіверського району влітку 2018 року.

За повідомленням сектору сім'ї, молоді та спорту районної державної адміністрації.