back

Санітарно-епідеміологічна ситуація у Новгород-Сіверському районі за 3 місяці 2018 року

10 квітня 2018

За 3 місяці 2018 року в районі за медичною допомогою з приводу захворювання на інфекційні хвороби звернулося 828 осіб, за аналогічний період минулого року 954 особи.

Захворюваність зменшилась на 13,2%. Зниження відбулося за рахунок зменшення хворих на гострі респіраторні захворювання, опісторхоз, лямбліоз.

Без урахування хворих на грип та ГРВІ на інфекційні хвороби захворіло 33 людини, в минулому році - 43, що на 23,2% менше аналогічного періоду 2017 року. Мали місце повітряно-крапельні інфекції - 11 вип., шкіряно-венеричні - 18 вип., педикульоз-1вип., туберкульоз-1вип., особливо небезпечні інфекції не реєструвались.

За поточний час не реєструвалися випадки захворювання черевним тифом, паратифами, дифтерією, правцем, кором, краснухою, туляремією, гідрофобією та ін.

За звітний період захворіли на грип та ГРВІ 795 осіб (за 3 місяці 2017 року – 911 осіб). В цілому у районі захворюваність на грип та ГРВІ не перевищує багаторічні показники і відповідає сезонному рівню.

Паразитарна захворюваність у цьому році не реєструвалась.

За медичною допомогою з приводу укусів тваринами звернулось 4 людини, в одному випадку призначено антирабічне лікування, за 3-ма тваринами був встановлений ветеринарний нагляд (тварини здорові).

Спалахів інфекційних захворювань, серед населення району не зареєстровано

Санітарно-епідеміологічну ситуацію в районі можна характеризувати як нестійку. Рівень захворюваності людей на інфекційні хвороби не перевищує середні багаторічні показники, проте є сприятливі умови для поширення цих хвороб.

Микола Новик, завідувач Новгород-Сіверського районного лабораторного відділення