back

Медичні сестри змагалися у професійної майстерності

13 березня 2018

Результат лікування пацієнта залежить не тільки від своєчасності та правильності встановлення діагнозу, кваліфікації лікаря, дотримання протоколів обстеження та лікування, а й значною мірою від професійного уміння медичної сестри, володіння нею професійними навичками щодо догляду за хворими, дотримання правил асептики та антисептики, виконання процедур та маніпуляцій.

У Новгород-Сіверській центральній районній лікарні" вже традиційно проводиться щорічний конкурс "Краща за фахом", перший етап якого відбувся ще у лютому, коли 10 медичних сестер з усіх відділень лікарні вирішували тестові завдання. За підсумками оцінювання рівня теоретичних знань до другого етапу конкурсу вийшли 5 учасниць, а дві медичні сестри – Малей Олеся та Шолох Раїса – із 187 запитань дали правильну відповідь на 186.

У другому турі оцінювалась вже безпосередньо професійна майстерність, уміння вправно та правильно виконати щоденні маніпуляції, а ще конкурсантки продемонстрували кмітливість, спроможність вирішувати раптові позаштатні ситуації, що виникають у повсякденній роботі медичної сестри.

Підтримували учасниць конкурсу, допомагали їм у підготовці працівники структурних підрозділів лікарні, які на той час були вільні від роботи.

За рішенням журі безсумнівним переможцем конкурсу стала маніпуляційна медична сестра хірургічного відділення змішаного типу Раїса Шолох, яка й буде представляти КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" на обласному конкурсі.

За інформацією КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ"