back

Нове обличчя Грем’яцької школи: "усім миром" приводимо заклад до сучасного вигляду

02 березня 2018

Реконструкція даху та приміщення Грем’яцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів розпочали у далекому 2012 році, коли з державного бюджету виділили 4755,916 грн, з яких тоді освоїли лише 1829,50 грн. За ці кошти вікна та двері були замінені на сучасні, відремонтували систему опалення.

Роботи були продовжені лише у 2016 році. Із кошторисних призначень на 2016 рік (1472327 грн) перераховано з державного бюджету 408 тис.грн, з місцевого бюджету – 23357,40 грн.

Рішення щодо співфінансування цих робіт прийняті Грем’яцькою, Кам’янсько-Слобідською, Бучківською, Михальчино-Слобідською сільськими радами на суму 119 тис.грн.

У 2017 році з коштів державного фонду регіонального розвитку було виділено 983,2 тис. грн, 112 тис. грн – з районного бюджету, 108 тис. грн – кошти бюджету Грем’яцької сільської ради.

За цей час у закладі замінили дах, дерев'яні конструкції обробили вогнезахисним шаром, облаштували нове покриття підлоги, повністю замінили систему електромережі від нового ЩВР та електроосвітлення, відремонтували стелю на 2-му поверсі. У кожному навчальному кабінеті – нові шкільні меблі, встановлено 6 нових комп’ютерів.

За спонсорські кошти ТОВ "Аграрні інвестиції" були придбані шпалери на суму 13690 грн. Учителі разом з батьками переклеїли їх у навчальних кабінетах.

Попереду ще багато роботи. Будемо сподіватись, що з державного бюджету надійдуть кошти для завершення ремонтних робіт відповідно до проектно-кошторисної документації, проте, вже сьогодні у закладі тепло, світло, на вікнах квіти. Поступово педагогічний, учнівський колективи та батьки облаштовують освітнє середовище відповідно до вимог Нової української школи.

Що називається, «усім миром» приводимо заклад до сучасного вигляду, щоб дітям було комфортно, затишно та цікаво навчатися, розвиватися, готуватися до дорослого життя.

Відділ освіти районної державної адміністрації