back

Як убезпечити себе від обморожень

02 березня 2018

Хоч календарна зима здала свої права, але погодні умови все ще залишаються складними: значне зниження температури, заметілі... Все це помітно збільшило кількість випадків обморожень та загальних переохолоджень.

Як зазначив Арсен Мяус, лікар-хірург центральної районної лікарні, у хірургічному відділенні від початку року пролікувалось вже шість пацієнтів, які постраждали від морозів. А на початок березня на лікуванні перебувають три особи з обмороженнями.

Постраждалі – міські мешканці, чоловіки віком 30–60 років. За збігом обставин всі вони поступали до відділення з обмороженнями та загальним переохолодженням у стані алкогольного сп’яніння. Пацієнти отримали належну допомогу та лікування. На даний момент життю і здоров'ю постраждалих ніщо не загрожує.

Слід пам'ятати, - наголосив Арсен Мяус, - від впливу низької температури перш за все страждає шкіра обличчя, рук та ніг. Тобто ті ділянки, що менш за все захищені.

Хотілося б ще раз нагадати мешканцям міста Новгород-Сіверський та району - на період різкого зниження температури краще утриматись від нічних прогулянок, особливо після вживання алкогольних напоїв, та тепліше одягатись.

За інформацією КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ"