back

Руслан Веремієнко: "Іван Богун – це взірець справжнього, дієвого патріотизму для кожної чесної людини і свідомого громадянина, наочне свідчення єдності всіх поколінь нашого народу"

17 лютого 2018

17 лютого - 354-а річниця загибелі козацького полковника Івана Богуна. У селі Комань Новгород-Сіверського району з цієї нагоди відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до пам'ятного знаку.

Вже традиційно ліцеїсти Київського військового ліцею, що носить ім'я славетного полковника, приєдналися до заходу, аби вклонитися силі духу та справжнього патріотизму славетного Лицаря козацької доби і талановитого полководця. Вшанувати пам'ять видатного Івана Богуна зібралися керівники району та міста, представники громадських організацій, учнівська молодь та жителі села Комань.

Про особливий вияв патріотизму полковника, його непримиренність з ворогами, жертовність в ім'я України говорили в.о. голови районної державної адміністрації Руслан Веремієнко, Новгород-Сіверський міський голова Олег Бондаренко, гості-козаки з Києва та Конотопа.

Команський сільський голова Любов Акуленко зазначила, що ім'я Івана Богуна назавжди залишилося в пам'яті нащадків. Завдяки діяльності виконавчого комітету сільської ради, місцевої громадської організації і в подальшому тут збиратимуться патріоти, аби вклонитися подвигу героя козаччини.

Присутні вшанували пам'ять полковника хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знаку Івану Богуну.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю апарату районної державної адміністрації