back

Надання акушерсько-гінекологічної допомоги у КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" в умовах реформування

17 січня 2018

Здоров'я жінки та немовляти є основними пріоритетами акушерсько-гінекологічної служби Новгород-Сіверського району, а головними досягненнями – використання новітніх технологій. Акушерсько-гінекологічної служба КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" надає спеціалізовану медичну допомогу в умовах цілодобового стаціонару.

Пологове відділення розраховане на 9 ліжок та має статус "Лікарня, доброзичлива до дитини". Згідно з міжнародними стандартами відділення оснащене індивідуальними пологовими залами з операційної, палатами для спільного перебування матері та дитини. В індивідуальних пологових залах є ліжка для пологів, крісла для вертикальних пологів, шведські стінки, килимки, м'ячі. Створені умови для моніторингу спостереження за роділлею та станом плода під час пологів. У відділенні накопичений досвід ведення сімейних та партнерських пологів, головна ідея яких – це створення домашньої атмосфери.

В складі хірургічного відділення змішаного типу функціонують 5 гінекологічних ліжок, на яких надається допомога вагітним у терміні до 22 тижнів, жінкам з різною гінекологічною патологією. У відділенні виконуються малі гінекологічні операції, лікування захворювань шийки матки, а також надається ургентна оперативна допомога.

Таким чином, акушерсько-гінекологічна служба КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" готова до надання планової та екстреної медичної допомоги в умовах реформування галузі.

Лікар акушер-гінеколог Сніжана Шумило