back

Мобільна група громадської організації «Відродження нації» у Новгороді-Сіверському

16 січня 2018

На початку 2018 року Чернігівська обласна громадська організація «Відродження нації» відкрила на базі кабінету "Довіра" КЗ «Новгород-Сіверська ЦРЛ» проект «Профілактика ВІЛ та туберкульозу серед ін’єкційних споживачів наркотиків та їх партнерів, робітників комерційного сексу та їх партнерів у Новгород-Сіверському районі».

Метою зазначено проекту є консультування та обстеження пацієнтів на ВІЛ-інфекцію та гепатит С. Також проектом передбачена видача одноразових шприців, голок, спиртових серветок, презервативів, лубриканту, обмін шприців і голок для зазначених контингентів.

У рамках проекту наприкінці минулого тижня КЗ "Новгород-Сіверська ЦРЛ" відвідала мобільна група громадської організації «Відродження нації», якою було проведене заняття з працівниками кабінету "Довіра" та надані витратні матеріали для подальшої роботи з пацієнтами. Зокрема кабінет "Довіра" отримав одноразові шприці, голки, презервативи, лубрикант, спиртові серветки, перчатки та швидкі тести для виявлення ВІЛ-інфекції і гепатиту С.

Реалізації проекту дасть змогу покращити виявлення ВІЛ інфікованих серед груп ризику з подальшим наданням їм безоплатної медикаментозної терапії. Остання стала можливою після відкриття у лікарні сайту АРТ-терапії у 2016 році.