back

Новорічне свято для дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки

11 січня 2018

10 січня для дітей нашого району, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки відбулося новорічне свято головної ялинки області. Дітям пощастило поринути у атмосферу веселощів та радості.

За традицією, розважальна програма проходила у музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка у Чернігові. Відчинивши двері драмтеатру діти одразу опинились у казковому світі, так як їх зустрічали казкові герої: чарівні феї та розбійники-пірати. В одному з залів театру з дітьми була проведена розважальна програма. Проводились конкурси, біля ялинки діти водили хороводи, а найцікавіше, на рахунок «Один, два, три, Ялинонько гори!», новорічна красуня засяяла різними вогниками, додаючи ще більшу атмосферу чарівності і свята.

Після розважальної програми, дітей запросили у велику театральну залу, де їх привітав з Новим роком та Різдвом губернатор Чернігівської області Валерій Куліч, який побажав всім дітям та присутнім міцного здоров’я, та всього найкращого у новому році. Після привітання дітям показали новорічну виставу про хлопчика Богданчика та його сестру Оксанку, які рятували свою країну від злої Чорної Королеви, яка хотіла всіх підкорити, та перефарбувати все у чорний колір. На допомогу дітям прийшли і відомий актор Котигорошко, і Панда кунг-фу, і Скрудж Мак Дак, та інші казкові та мультяшні герої. Але ж звичайно у цієї вистави був щасливий кінець, діти використали підказки, які їм дали казкові герої. Вони заманили Чорну Королеву і вимили її миючими засобами, після чого вона перетворилася на маленьку, біленьку, добру мишку.

Сама новорічна вистава була наповнена хореографічними, акробатичними, та бальними постановками. Навіть була дівчинка, яка показувала трюки повітряної гімнастики на полотнах і коли вона з легкістю, то піднімалась у гору, то падала вниз, серце завмирало, а потім починало стукотіти, як дощ восени.

Після вистави дітей пригостили солодкими подарунками, але на цьому свято не закінчилось, тому що на вулиці, за дверима театру на головній площі міста панувала своя весела атмосфера. На території площі є ковзанка, на якій всі діти за бажанням мали змогу покататись на ковзанах, біля катку була встановлена гірка, з якої можна було скотитися на балоні, а для більш спокійних дітей можна було просто прогулятись площею і зробити фото сесію на фоні ялинки, казкових оленів та вертепу.

Загалом, діти провели свій час у святковому, веселому та радісному настрої.

За повідомленням відділу освіти районної державної адміністрації.