back

Інформація про стан роботи із зверненнями громадян протягом 2017 року

11 січня 2018

Всього до районної державної адміністрації протягом поточного року надійшло 150 звернень, порушено 150 питань, що на 47 питань менше, ніж у минулому році. До керівника районної державної адміністрації надійшло 10 усних звернень, на ”Гарячу телефонну лінію” голови районної державної адміністрації звернулося 15 громадян. До заступника голови районної державної адміністрації звернулося 12 громадян, які порушили 12 питань.

91 (61%) звернення надійшло до районної державної адміністрації від органів влади вищого рівня, з них: адресовано Президентові України – 3 (3%), обласній державній адміністрації – 12 (13%), Менській місцевій прокуратурі – 1 (1%), Департаменту екології та природніх ресурсів – 1 (1%), на Урядову гарячу лінію звернулися 75 громадян (82%).

Звертались мешканці таких сільських рад: Печенюгівської сільської ради – 14, Команської – 13, Горбівської та Лісконогівської – по 7, Шептаківської -6, Грем’яцької, Кудлаївської, Троїцької, Чайкинської, - по 4, Блистівської, Бучківської, Дігтярівської, Ковпинської, Орлівської, Попівської, Смяцької – по 3, Биринської, Будо–Вороб'ївської, Вороб'ївської, Кам’янсько-Слобідської, Об'єднанської – по 2, Ларинівської - 1. Від жителів Мамекинської та Михальчино-Слобідської сільських рад звернення не надходили.

Найбільше було порушено питань, що стосуються соціального захисту населення – 49 (33%), комунального господарства – 23 (15%), земельних відносин та аграрної політики – 31 (21%), транспорту і зв'язку – 10 (7%), освіти – 14 (9%).

Протягом року до районної державної адміністрації надійшло 16 колективних звернень та 3 звернення без підпису.

Питання стосувалися призначення та виплати субсидії на тверде паливо, надання матеріальної допомоги, неправильного оформлення майнових сертифікатів, виділення землі для випасання корів, закриття аптеки у с.Грем’яч, ремонту доріг, занедбаного стану будинків та вулиць, незадовільної роботи працівників територіального центру, масової гибелі бджіл, ремонту школи у с. Грем’яч, про закриття Лизунівської ЗОШ І-ІІ ст., недотримання графіку руху шкільним автобусом у с. Лизунівка, відміни рейсу автобуса «Новгород-Сіверський – Будо-Вороб’ївська» у вівторок та суботу та ін.

Відбулось 6 засідань комісії з питань розгляду звернень громадян про надання матеріальної допомоги. За звітний період соціально незахищеним жителям району з районного бюджету надано 4500 грн матеріальної допомоги. Загальна кількість заявників зменшилась і становить 6 чоловік.

Така форма спілкування із населенням району як прямі телефонні зв’язки посадових осіб районної державної адміністрації через неефективність з серпня 2017 року не використовується у роботі районної державної адміністрації.

Виїзні дні особистого прийому громадян в.о. голови районної державної адміністрації відбулися у селах Узруй, Лоска, Будище, Вороб’ївка, Кудлаївка, Грем’яч, Рогівка, Горбове. У зустрічах взяло участь 115 чоловік, звернулися 35 громадян, розглянуто 49 питань. На більшість питань надані відповіді у ході проведення заходів, відносно питань, що потребують додаткового розгляду, були виданні доручення голови районної державної адміністрації. Населення активніше цікавиться питаннями оформлення землі, виділення паїв, можливостями заміни застарілих стовпів ЛЕП, ремонтом доріг.

Щоденно, згідно із затвердженим графіком, керівництвом районної державної адміністрації проводиться особистий прийом громадян.

Зв’язок з населенням району цілодобово підтримується черговими районної державної адміністрації за допомогою Гарячої телефонної лінії 2-12-13.

Також громадяни району мають можливість отримати відповідь на питання за допомогою електронної приймальні районної державної адміністрації на сайті http://novgadm.cg.gov.ua та електронної адреси [email protected].

Варто нагадати, що у кожному зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги. Письмове звернення повинно бути підписано заявником (заявниками) із зазначенням дати. В електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу.

Інна Беденок, головний спеціаліст юридичного відділу апарату районної державної адміністрації