back

Підтримка молодих лікарів у районі

05 січня 2018

У 2017 році Новгород – Сіверською районною радою була затверджена районна Програма забезпечення лікарями медичних закладів району, якою передбачена низка заходів щодо залучення на роботу у медичні заклади району лікарів, зокрема молодих фахівців.

Програма вже активно реалізується: двоє молодих лікарів КЗ "Новгород – Сіверська ЦРЛ", які приступили до роботи у серпні минулого року, отримали матеріальну допомогу у трьохкратному розмірі мінімальної заробітної плати за рахунок коштів, виділених із районного бюджету на виконання зазначеної Програми.

Ця одноразова адресна грошова допомога була надана лікарям хірургу та акушер-гінекологу після укладання ними договору про роботу у лікарні на термін 5 років.

Крім того, минулого року комісією був проведений конкурс та відібрана кандидатура для навчання у вищому навчальному закладі за рахунок коштів районного бюджету, з якою перед початком 2017-2018 навчального року був укладений договір на навчання. Переможницею конкурсу стала студентка Сумського державного університету, на навчання якої з районного бюджету на початку поточного навчального року було виділено 20,7 тис. грн..

Таким чином, виконання програми дозволить поліпшити стан забезпечення медичних закладів лікарями, а відтак - поліпшити доступність та якість медичної допомоги населенню району.

Світлана Шам, головний лікар КЗ "Новгород – Сіверська ЦРЛ"